maanantai 14. marraskuuta 2011

Kysyvä ei tieltä eksy.

Aurelian ottama taidekuva. Aika hieno, eikö!
 .
Mitä kaikkea kivaa, hienoa ja kiittämisen arvoista tänään tapahtui? Jos haluat elää iloista, onnellista ja tarkoituksellisen tuntuista elämää, kysy tämä kysymys itseltäsi joka päivä vaikkapa sängyssä unta odotellessa. Prosessi, joka lähtee liikkeelle näitä miettiessäsi voi viedä sinut ihan uusille ulottuvuuksille! Pieniä kiitollisuuden aiheita löytyy vaikka mistä ja isompiakin jos miettii. Ja iloisia, kivoja ja hienoja tapahtumia mahtuu ihan jokaisen jokaiseen päivään, jos ne vain haluaa sieltä muun seasta poimia esille :)

Minulla on suuri kiitollisuuden aihe, koska meillä on mummo kylässä ja se on mahtavampi juttu se! Nimittäin talomme on tip top, lelut ovat paikoillaan, pyykit viikattu, tiskit tiskattu ja pinnat pyyhitty. Ja minä olen pystynyt touhuamaan soittohommia ja muita hommia kun mummo on ollut Aurelian kanssa. Mitä luksusta!!!

Hienoa oli, että ehdin kuntosalille. Se tekee kyllä ihmeitä mielelle ja sielulle ja toivottavasti myös kropallekin ;) 

Hauska juttu oli musiikkiopiston summeripuhelinkameramikälie. Sillä oli niin... suupieliä nykittävä nimi :D

iPhone, aiphone, what´s the difference?

Iloista ja hauskaa oli kun siskoni perheineen tuli kylään. Pieni Eléa-tyttönen, Aurelian serkku on oppinut kävelemään ja yhdessä Aurelian kanssa touhuilivat pitkin taloa <3 Kaksi pientä tyttöä yhteistouhussa on kyllä melkein kaiken söpöyden huippu! Ja sain myös kakkuinspiraation vieraiden ansiosta :) Kannattaa tulla meille kylään, etenkin jos tykkää hyvistä raakakakuista. Tai ainakin jos on riittävän ennakkoluuloton niiden suhteen ;) Ja hei, rawfoodkakkuja voi syödä hyvällä omatunnolla niin paljon kuin napa vetää. Ja vaikka joka päivä! Ja nämä mun versiot ovat myös aika karppiystävällisiä. Koska kyllähän karppaajat voivat marjoja syödä, eikö niin?

Ainoa kuva minkä ehdin ottaa, ennenkuin Aurelia otti kameran...

Kakkuohje on teoriassa aivan todella helppo. Kun taas käytännössä voi tulla jos jonkinlaisia yllätyksiä vastaan... Siispä jaan tämän superhelpon reseptin ja kerron kuumimmat niksit, mitä EI kannata tehdä ;)

Kakku oli siis suunnilleen Rahkainen marjakakku, vaikka siinä rahkaa ei ollut ollenkaan. Mutta koostumukseltaan muistutti rahkakakkua. Pahus, etten muistanut ottaa valokuvaa. No, taidanpa sitten pölliä myös kuvan tuolta samasta blogista, mistä osan reseptistäkin: Syömisen Iloa.

Se mun kakku oli kyl paljo hienompi... ;)

Esivalmistelut (suosittelen tehtäväksi n 10h ennen kakun tarjoilua):

Laita kipollinen pähkinöitä likomaan veteen. Itse laitoin manteleita, saksanpähkinöitä ja cashewpähkinöitä.
Laita ainakin kolme pussillista (200g sellaisia) valitsemiasi pakastemarjoja kulhoon sulamaan huoneenlämpöön. Itse laitoin 400g mustaherukoita, 200g kotimaisia mansikoita ja n 100g aroniamarjoja.

Kun esivalmistelut on ajoissa tehty, on varsinainen "leipominen" tosi helppoa ja nopeaa. Näin se menee:

Pohja:
Sulata vesihauteessa 100g voita (valitse pastöroimatonta jos haluat hifistellä) sekä 1 rkl kuumentamatonta hunajaa tai ripaus steviaa. Kaada pähkinöistä liotusvesi pois, huuhtaise lävikössä ja kippaa pähkinät blenderiin. Lorauta voihunaja perään ja surrauta mössöksi. Kaavi mössö kippoon ja lisää kookosjauhoja (tai kookoshiutaleita tai muita terveellisiä jauhoja kuten lucumaa tms) sen verran, että massasta tulee tönkkö. Voitele irtopohjavuoka esim kookosöljyllä tai muulla laadukkaalla öljyllä ja painele pohjamössö pohjalle. Laita jääkaappiin tai pakastimeen marjatäytteen tekemisen ajaksi.

Marjatäyte:
Sulata vesihauteessa reilu klöntti, eli jotain 2 dl kookosöljyä sekä hunajaa tai steviaa maun mukaan. Laita kaikki marjat blenderiin ja lisää joukkoon 1 avocado. Lorauta kookosöljy sekaan ja surrauta sileäksi. Sitten kaada marjaseos vuokaan pohjan päälle, koristele haluamallasi tavalla (marjoja, rusinoita, kaakaonibsejä...). Laita jääkaappiin tunniksi tai jos on hoppu, niin pakastimeen puoleksi tunniksi. Jääkaapissa tulee parempi.

Ja näin EI kannata tehdä. EI kannata olla hätähousu ja yrittää tehdä marjatäyte puolijäisiin marjoihin. Nimittäin kookosöljy kovettuu sinne blenderiin, eikä massaa saa sileäksi mitenkään. Jos nyt kuitenkin satut olemaan hieman hätähousu, niin kannattaa noudattaa siskoni neuvoa. Eli blenderistä marjatäyteainekset kippoon ja vesihauteeseen kunnes kookosöljy (ja marjat) sulaa :)


2 kommenttia:

  1. Oli hyvä kakku! Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Tulkaa pian uudestaan, niin voin kehitellä näitä lisää :)

    VastaaPoista