maanantai 25. heinäkuuta 2011

Amaranttia!

Uunista kantautuu ihana tuoksu. Siellä paistuu amarantti-epäleipä! Pieni tyttö on vihdoin nukahtanut (klo 22...) ja minä vietän sitä kuuluisaa "omaa aikaa" :)

Tänään vein bassoni korjaajalle. Lämpimät kelit tekivät kepposen ja äänipinna kaatui. Huh. On aina raskasta roudata lasta ja bassoa yhtäaikaa, piti odottaa, että Aurelia nukahtaa. Ja siinä kestikin. Mutta perille pääsin kaikkine kantamuksineni ja Aurelia heräsi vasta korjauspajalla. Hän oli aivan innoissaan, kun siellä oli niin paljon soittimia. Olisi halunnut testata niitä kaikkia... Korjaajallakin oli hauskaa pienelle innokkaalle tytölle.

Pieni tyttö heräsi bassoparatiisissa.

Pesupähkinät ovat ihmeellisiä. Aurelian farkkuihin sotkeentui tomaattia ja mustikkaa. Tuumailin, että se niistä farkuista sitten... Laitoin pesukoneeseen peruspesuaineen kanssa, eikä ne sotkut tietenkään lähteneet mihinkään. Vähän myöhemmin pesin koneellisen pyykkiä pähkinöillä ja heitin ne farkut sinne joukkoon. Ihme ja kumma! Farkut olivat aivan superpuhtaat kun tulivat koneesta ulos! Pesupähkinöinti on muutenkin ihanan ympäristöhippiä :)




Nyt amaranttiepäleipä kutsuu uunista, aah :) Räpsis pari valokuvaa ja reseptiä kehiin :)


Oih, olipas hyvää! Näin se suunnilleen tuli:

1. Keitä n2dl amaranttia reilussa vesimäärässä. Keitä niin kauan, että amarantista tulee tahmeaa. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Sekoita joukkoon 6 luomukananmunaa, ruususuolaa, 1tl leivinjauhetta, n puoli desiä kookosjauhoa, loraus oliiviöljyä ja ½tl psylliumia. Sekoita huolellisesti. Lisää vettä tarvittaessa, jotta taikinasta tulee sopivan letkeä.

3. Levitä pellin leivinpaperille nuolijalla n sentin paksuinen kerros ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa n puoli tuntia. Taikinasta tulee kaksi pellillistä. Leikkaa neliöiksi heti uunista tultua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti