sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hyvistä teoista hyvä mieli?

On ilahduttavaa tehdä pieniä hyviä tekoja. Hyvän tekeminen palkitsee, ainakin aika usein. Joskus kuitenkin tuntuu, että on aika kummallista, että ihmset reagoivat hyviin tekoihin negatiivisesti. Silloin on ehkä vain kunnioitettava toisen oikeutta negatiiviseen asenteeseen ja pyrkiä säilyttämään oma positiivinen asenteensa. Ehkä muistelemaan, kuinka hyvä mieli tuli siitä pienestä hyvästä teosta. Toisinaan hyvän tekeminen anonyymisti on parempi, se voi olla vastaanottajalle helpompi hyväksyä ja ottaa vastaan.

Meidän taloyhtiön siivoja on lintsannut liian kauan. Olemme valittaneet taloyhtiölle oikein joukolla, mutta tilanteen korjaaminen kestää ja porraskäytävä oli näillä rapakeleillä ihan kamalassa kunnossa. Tänään, kummallisen energiapuuskainspiraation innoittamana päätin lakaista pahimmat hiekat ja pyyhkiä enimmät pölyt ja sotkut. Siivoaminen oli ihan kivaa ja oli ilahduttavaa ajatella, kuinka paljon viihtyisämpää loppupeleissä niin pienellä panoksella tulikin. Jottei siivooja luulisi, että siivoamatta on näin puhdasta ja jottei naapurit luulisi, että siivooja on siivonnut huolimattomasti laitoin ilmoitustaululle mielestäni hyvin ystävällisen lapun omalla nimelläni. Kun katselin putsattua käytävään, tuli minulle hyvä mieli. Ajattelin, että tottakai naapuritkin ovat hyvillään siitä, että meillä on siistit portaat. Mutta juu. Vissiin se oli jollekin liikaa. Hyväntuulinen lappuni ei saanut olla rauhassa pitkään vaan se revittiin pois muutaman tunnin sisällä. On kieltämättä vaikea käsittää, miten tekoni on voinut ärsyttää.

No. Tottakai tuli ensin paha mieli, että näinkö vähän tätä efforttiani arvostetaan. Sitten ajattelin kuitenkin, että säilytän hyvän mieleni, sillä siihen on monta syytä: 1) Aivan takuulla enimmän osan mielestä oli hyvä juttu, että siivosin. 2) Itseni mielestä käytävällä on huomattavasti mukavampi kulkea. 3) Itse siivoaminenkin oli oikein mukavaa. Note to self: Edellä mainitut täyttyvät vaikka tekisikin anonyymisti!

Taimitarhassa on jo kevät :)

Sitäpaitsi tällaisessa "boheemissa" taloyhtiössä on hyviäkin puolia! Olen jo pitkään kaivannut kukkahyllyä keittiöön, sillä taimitarhani on hieman riistäytynyt käsistä... :) No mutku viherpeukaloa kutittaa ja parvekkeelle ei vielä pääse!!! Juu. Muistin, että talossa on hassu boheemi tapa salaa hylätä vanhoja kalusteita portaikkojen alle, joten lähdin katsomaan josko onnistaisi. Ja johan sitä onnistikin! Sain tosi kivan kukkahyllyn ja pystyin heti istuttelemaan lisää ;)

Banaanin muotoinen kukkahylly epäilytti alkuun, mutta osoittautuikin tosi toimivaksi! :)

 .
-Ota musta kuva!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti