sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Eräästä päähänpistosta puutarhaksi

Ha haa! Viime postauksessa intoilin kukkaruukkujen materialisointia ja heitin läpän, että pitäis vielä materialisoida multaakin. No, nyt sitä multaa tuli ja ei niin vähääkään. Ilmaiseksi ja tilaamatta :) Aika hyvin materialisoitu mun mielestä :D

Scaniallinen multaa!!! Siitä jo vähäksi aikaa riittää :)

.
Iso auto tuli ja kakkas ison kakan!
.
Tää liittyy nyt siihen salamyhkäiseen telkkarijuttuun josta mainitsin aiemmin ja nyt voinkin paljastaa sen! Tää onkin aikamoinen stoori, yritän kertoa tiiviisti.

Kun ensimmäisen kerran vilkaisin parvekkeeltamme ulos, muuttopäivänä kai se oli, ihmettelin kun sieltä näkyi sellainen ihmeellinen pikkukenttä, jossa ei ole mitään. Kukaan ei tehnyt siellä mitään eikä kukaan edes oleskellut siellä koskaan eikä siellä kasvanut kuin sammal ja muutama hassu rikkaruoho. Täysin käyttämätön pläntti! Tapahtui yhtäkkinen aivoitus päässäni: Oooooh, mitä täydellisin paikka kaupunkipuutarhalle!!!

Talven jälkeen idea putkahti jälleen päähän ja moni muukin asukas tuntui olevan samaa mieltä omituisen alueen kyseisenlaisesta käyttöönotosta. Aloin kaivaa netistä tietoa kaupunkipuutarhan perusteista. Törmäsin Dodoon, kaupunkiviljely-yhdistykseen. Sitä kautta sain tietää sissipuutarhureista. Menin tietenkin nettisivuilleen katsomaan, että mikäs se semmoinen on ja ymmärsin, että tämä porukka auttaa kaupunkipuutarhojen ja muiden kukkajuttujen perustamisen kanssa, joten ilmoitin meidän pihamme  heille kohteeksi :)

Noh.... Seuraavana päivänä sitten sissipuutarhuri soitti ja juteltiin aika pitkään, kunnes pikku hiljaa alkoi yksi ynnäytyä yhteen. Kyseessä oli siis Sissipuutarhurit -niminen tv-ohjelma ja he nyt tulisivat kuvaamaan meidän kaupunkipuutarhaa! :D Aikamoista! Siinä sitten piti laittaa hihat heilumaan, ja heiluihan ne aika hyvinkin. Asiat alkoivat loksahdella ja järkkääntyä, enin osa YLEn suhteiden kautta. Ihmisiä saatiin mukaan ja itse kuvauksetkin menivät tosi hyvin :) Niin, viikonloppuna sitten tosiaan kuvattiin meidän pihalla. Aika hassua hommaa se... Mutta hauskaa oli!

Kuvausryhmä piti huolen, että hengailuakin tuli riittävästi. Säädön säätöä riitti :)

.
Tässä asetellaan istutuslaatikoita kohdalleen.
.
Tässä kuulemma käydään tiukkaa neuvottelua kastelukannun käyttövuoroista :)
Kiitos Minka Lindfors ihanasta kuvasta!!!


Monikäyttöinen ilmapallomakkara toimi imurina, miekkana ja matona. Kiitos Minkalle vielä! :)


.
Voi että oli kyllä tosi mahtava päivä! Puutarha saatiin pystyyn, istuteltiin ja lopuksi juhlittiin :) Loistavaa meininkiä ja yhtäkkiä naapurit tunsi toisensa ja kaikilla oli kivaa :) Ilmapallotäti teki lapsille eläinilmapalloja, hulavanteita pyöriteltiin, livebändi soitti musaa ja ex tempore hyppäsin bassoni kanssa mukaan jammaamaan... Ja kaikki meni purkkiin tietenkin :) YLE kakkoselta voi bongata olikohan se nyt 14.7. klo 19.45 tms. Infoan kyllä varmasti lähempänä!

Ihanat, värikkäät bileet! <3
.
Viimeiset loppukommentit ja siinä se! :) Vasemmalla Sissipuutarhuri itse, Minna Kivelä.

.
Tuntuu edelleen tosi ihmeelliseltä, että minä laitoin tän koko jutun pyörimään ja jopa puolivahingossa. Kuten postailinkin aikoinaan, alkoi projekti vetämään ja elämään ihan omaa elämäänsä. Se on ihan parasta kun huomaa, että homma pyörii vaikkei tee itse mitään! Että tää ei oo enää mun juttu, vaan tää on jutun itsensä juttu :) 

Myöhään illasta kurkkailin vielä ikkunasta, että mites se puutarha on vielä pystyssä. No, siellähän jotkut kameroita vältelleet naapurit vielä olivat tulleet yömyöhällä istuttelemaan varalaatikot täyteen. Ihan parasta! :)

Ennen...
.
Aika hieno puutarha, eikö!!! Keskellä kukkakumpare ja linnunpelätin.

.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi10.6.13

  Onnittelut hyvästä työstä! Kerrassaan mahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Vautsi, kivalta näyttää! Tosi hyvä juttu kaikin puolin! Nuo lavakaulukset on aivan mahtavia viljelylaatikoita. Meilläkin on niitä puutarhassa käytössä, välillä kaksikin päällekkäin tarpeen mukaan.

  Olisipa hieno homma, jos tuo kaupunkiviljelykulttuuri leviäisi laajemminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tää inspirois ihmisiä aloitteellisuuteen. Loppupeleissähän tuo oli melko iisi juttu kenen tahansa toteutettavaksi!

   Poista