torstai 6. kesäkuuta 2013

Laadukkaan ajatusvoiman tuottaminen?

Voi millä sais kaikki ihmiset, itseni mukaanlukien, ymmärtämään kuinka mahtava ja voimallinen väline ajatus on?! Tämä superväline on sitäpaitsi ilmainen ja jokaisen käytettävissä! No, ehkei koomapotilaiden, mutta tavallisten ihmisten ainakin... Ajatusvomian laadukas käyttö vaikuttaa elämäämme hyvin paljon ja hyvin laajassa perspektiivissä, joten on syytä olla niistä tietoinen edes välillä.

Kesääää jeeee! Hyviä asioita on helppo nähdä kesällä kun kaikki on ihanaa! <3


.
Teoriassahan se on ihan helppoa. Laadukas ajatusvoiman käyttö on esimerkiksi sitä, että tuottaa hyviä ajatuksia ja tarpeen tullen muuttaa ikävät ajatukset, asenteet ja tunteet hyviksi. Se onnistuu sillä, että hakee näkökulman josta näkee hyvät puolet, niitä on aina. Käytännössä kuitenkin itselleni se saattaa vaatia niin paljon ajatusefforttia, että tilanne ehtii jo räjähtää naamalle ennen kuin on päässyt edes alkuun jonkun asennoitumisen kanssa. Ajattelen esimerkiksi, että vittuiluun saa olla vastaamatta ja paskapuheeseen osallistumatta. Mutta käytännössä sitä jotenkin yhtäkkiä luulee, että takaisin antaminen olisi jotenkin tosi tehokasta itsensä puolustamista. Mutta jokainen meistä tietää kuinka siinä käy... Lisäksi, vittuiluun on helpointa olla vastaamatta jos sitä ei kuule. Hitsi, että korvatulpat onkin kätevät tässä kohti! Mutta jonain päivänä vielä kykenen säilyttämään iloisen mielen myös ilman niitä! :)

Uppoutuminen on yksi erinomainen keino tuottaa laadukasta ajatusvoimaa. Osaispa sen aikuisenakin yhtä hyvin...!


.
Mutta hei, materialisoin sentään kukkaruukkuja! Se alkoi... ajatuksesta! Että pitäisi pian saada lisää kukkaruukkuja tuonne partsille. Sitten alkoi häiritsemään ajatus siitä, kuinka käsittämättömän kalliit kivan näköiset ruukut on. Ja että en kyllä jaksa lähteä minnekään kaukana oleviin puutarhakauppoihin. Ja sitten - simsalabin ja ihme ja kumma - löysin itseni hämmentävästä tilanteesta: Työntelin Aurelian vaunuissa kotiinpäin valtavaa kasaa erilaisia, ilmaiseksi saatuja ruukkuja! Tunsin itseni paremmankin luokan guruksi kun osasin materialisoida ruukkuja näin ;D He hee... Mutta näin siinä kävi, ihan totta! :) Tosin, saatoin hypätä sen kohdan yli kun käytiin siskoni asuintalon kellarissa. Se on aikamoinen aarreaitta se! Asukkaat hylkäävät opintoasunnon kellariin vaikka ja mitä roinaa, ja minähän rakastan dyykata sellaista! Sieltä olisin kyllä kuskannut enemmänkin tavaraa kotiin jos olisin ollut autolla liikkeellä! En tykkää shoppailusta yhtään, mutta dyykkaaminen on aivan parasta! :) 

Aika paljon ruukkuja tuli materialisoitua, huomaa jopa oikea voikirnu! Sit pitäis materialisoida vielä multaakin!


.
Tänään onnistuin pysymään rauhallisena tilanteessa, missä se ei ollut itselleni kovin luontevaa. Pidän sitä hyvänä merkkinä. Jotakin edistystä tapahtuu! Olen vihdoin oppunut ymmärtämään, että negatiivisten tunteiden voittaminen on taito, jonka voi opetella. Sen opettelemiseen tarvitaan tahtoa ja se on ehkä se juttu, mikä sitä oppimista eniten hidastaa. Mutta pieninkin askelin pääsee lopulta perille ja niistäkin kannattaa iloita!

Kun reenaa, niin oppii, vaikka kirjoittamaan :)


.
Missä asioissa onnistuit tänään? Rauhallisen hetken tullen, vaikkapa nukkumaan mennessä, on aika kiitollista pohtia tätä kysymystä. Se näköjään toimii itselläni jopa lampaiden laskemista tehokkaammin :) Nyt nukkumaan!

2 kommenttia:

  1. Eilen muistin jopa pari kertaa pysähtyä ja laseka hitaasti kymmeneen ennen kuin aloin rähjäämään vikuroivalle esikoiselle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä aika tehokasta harjoitteluvastusta nuo uhmikset!

      Poista