torstai 4. heinäkuuta 2013

Onnistumista

Oppia virheistään vai oppia onnistumisistaan? Sitä pähkäilin tänään. Jos nimittäin ihan teknisesti katsotaan, niin oppimistahan voi katsoa tapahtuneeksi vasta kun on oppinut tekemään jotain, eli onnistunut jossain asiassa. Tottakai virheistä kannattaa ottaa opiksi ja pohtia mikä olisi parempi vaihtoehto. Vaan jäin miettimään, kuinka usein sitä miettii ”Voi ei, nyt meni ihan pieleen, tästä täytyy nyt ottaa opiksi!!!” kun sen sijaan voisi olla huomattavan paljon tehokkaampaa muistaa onnistuessaan ajatella ”Jes, nyt onnistuin, tästä täytyy nyt ottaa opiksi!!!”

Itse asiassa kuulin juuri, että eläimille on mahdollista opettaa vain onnistumisten kautta palkitsemalla niitä kun ne tekee oikein. Sen sijaan virheistä rankaisu tuntuu niistä vain random väkivallalta ilman mitään yhteyttä mihinkään oppimiseen. Ehkei se olisi niin erilaista ihmisilläkään... Tästähän täytyy ottaa opiksi! ;)

Hanko city centre
 .
Keskustassa edelleen :)
 .
Mitä se leijona sanoo?
.
Leikkipuistossa oli myös äideille ja isille kuntoiluhärpättimiä. Tosin lapset niissä enemmän roikkui...

.
Kesäkengät! Hangossa on kiva shoppailla, koska siellä on riittävän vähän ja riittävän pienet kaupat. 
 .
Ei edes sotkettu yhtään!

Voi että, vihdoin kun oon asunut yli 10 vuotta poissa Hangosta alan ymmärtämään mikä ihmisiä paikassa kiehtoo... Siis kyllä musta aina kesähankolainen vois tulla! Jopa lapsuuden metsät alkoivat huokutella. Mummolassa siis viihtyi isot ja pienet:


Aamuvarhaisella mus- vai oliko se i-tikkametsään.
 .
 .
 .

.
 .
Täällä vartioi Misse!
 .
Aamupalasaldo.
 .
-Hei oikeesti, millon mä saan syödä noi ooksä jo kuvannu riittävästi!?
 .
Löytyi muutama sienikin!
 .
Sit voikin päivän touhut jo alkaa!


1 kommentti:

  1. Voi kun ihanan kesäisiä kuvia! Haluaisin muuten joskus käydä Hangossa, on varmaan ihana paikka näin kesällä :)

    VastaaPoista