maanantai 28. lokakuuta 2013

Itseään toteuttava ennustus

Netissä tuli vastaan pätkä, joka kolahti tähän elämäntilanteeseeni mahtavasti. Jokainen säe alkaa sanoilla "As I began to love myself" ja juuri tästähän positiivisuusprojektissa syvimmiltään on kyse. Tuossa pätkässä on ihanasti ilmaistu, mitä kaikkea tällainen tapahtuma tuo mukanaan. Lue loppuun asti, siellä paljastuu kuka on tämän pätkän takana! :)

As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth.
Today, I know, this is “AUTHENTICITY”.
As I began to love myself I understood how much it can offend somebody. As I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this person was me.
Today I call it “RESPECT”.
As I began to love myself I stopped craving for a different life, and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow.
Today I call it “MATURITY”.
As I began to love myself I understood that at any circumstance, I am in the right place at the right time, and everything happens at the exactly right moment. So I could be calm.
Today I call it “SELF-CONFIDENCE”.
As I began to love myself I quit steeling my own time, and I stopped designing huge projects for the future. Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in my own rhythm.
Today I call it “SIMPLICITY”.
As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for my health – food, people, things, situations, and everything that drew me down and away from myself. At first I called this attitude a healthy egoism.
Today I know it is “LOVE OF ONESELF”.
As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since I was wrong less of the time.
Today I discovered that is “MODESTY”.
As I began to love myself I refused to go on living in the past and worry about the future. Now, I only live for the moment, where EVERYTHING is happening.
Today I live each day, day by day, and I call it “FULFILLMENT”.
As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But As I connected it to my heart, my mind became a valuable ally.
Today I call this connection “WISDOM OF THE HEART”.
We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born.
Today I know THAT IS “LIFE”!
~Charlie Chaplin

Olen tainnut oppia jotakin siitä ilmiöstä jota voisi kutsua itseään toteuttavaksi ennustukseksi (uskon, että horoskoopit ja muutkin ennustelut perustuvat pitkälti samaan ilmiöön). Voin ehkä kirjoittaa siitä enemmän kunhan se siirtyy tuolta ajatusten maailmasta sanojen maailmaan. Ehkä itseään toteuttavan ennustuksen idean voisi yksinkertaistaa niin, että se lopputuloksen laatu mitä sisimmässäsi odotat tulee myös tapahtumaan. Toisin sanoin, jos sisimmässäsi uskot, ettei sinusta kuitenkaan ole mihinkään ja epäonnistut kuitenkin, todennäköisesti tulee näin myös tapahtumaan. Iloinen puoli on se, että jos sisimmässäsi uskot, että asiat menevät hienosti ja uskot pystyväsi parhaimpaasi, toimii se vähintään yhtä vahvana itseään toteuttavana ennustuksena. Kannattaa siis aika ajoin tarkistaa omat ennakkokäsityksensä ja tarvittaessa pohtia olisiko paikallaan säätää niitä positiivisempaan muotoon!

Tänään oli jälleen koesoitto ja onnistuin taas tekemään itseään toteuttavan ennustuksen. Yksinkertaisesti asennoiduin niin, että pystyn soittamaan rauhallisesti ja musiikista nauttien ja muutenkin oikein kivasti. Ja niinhän tosiaankin siinä kävi! Varsinaisia koesoittotuloksia ei vielä tullut, mutta ainakin lähdin paikalta iloinen hymy kasvoilla. Olen tosi iloinen, että olen tajunnut tämän itseään toteuttavan ennustamisen, eli positiivisen ennakkoasennoitumisen vahvuuden ja toimivuuden! Elämästä on tullut todella huippua, hauskaa ja jännittävää! :)

Huomenna lähdemme seikkailuun Vaasaan. Se on työmatka, eli menen Vaasan kaupunginoirkesteriin viikoksi töihin. Vähän piristystä arkeen matkustelemalla... ;) Pohjoisenmatka marraskuussa on varmasti hauska, avartava ja uusia kokemuksia antava reissu! (<- Tämä on itseään toteuttava ennustus)

4 kommenttia:

 1. Anonyymi29.10.13

  Hei eksyin blogiisi eilen. Kolahti ihan täysillä.
  Itseni olen mieltänyt aina sellaiseksi peruspositiiviseksi ihmiseksi. Nyt takana pari masennusjaksoa, josta viimeisimmästä olen juuri päässyt eroon. Kovasti olen miettinyt, että mistä mikin (mm. masennus) johtuu, miten voisi ennaltaehkäistä yms.
  Tällä hetkellä sellaisia jotain ohjenuoria itselle on:
  1. jos tulee negatiivisia asioita, mieti mistä ne kumpuaa... "ryve" niissä vaikka hetki. Aiemmin yritin "ohittaa" ne. Monesti kun niitä ihan aktiivisesti ajattelee, niin on valmis päästämään ajatuksista hetken päästä irti.
  2.Hymyä huuleen vaikka väkisin. Jos ei mikään vaivaa, niin hymyä vaan. Se ihan oikeasti auttaa ja saa paremmalle tuulelle ja oikeankin hymyn ja ilon.
  3. pelkäsin syksyä ja pimeää, kun ajattelin kärsineeni kaamosmasennuksestakin. Aloin hokemaan itselle tekopirteällä äänellä mielessäni:"Syksy on ihanaa!!!" Vaikka ei se siltä tuntunut. Mutta nytpä tuntuu. Syksy ON kivaa. Eikä talven pimeys pelota enää.
  4.ajattelen monista asioista onnistuneen lopputuloksen. Vaikka miten siivouksen jälkeen on tyytyväinen olo. Ennen se olis sitä "pitäisi siivota...äääh..."
  Tai jos vaikka pitää lähteä koiran kanssa pimeään vesisateeseen lenkille. Mietin miten minä olen sellainen tosi reipas ulkoihminen, joka ulkoilee iloisena ja reippaana säässä kuin säässä. Miten minä kohta kävelytän koiraa vesisateessa iloisena ja onnellisena kun sade piiskaa kasvoja....

  Jotenkin sinun kirjoitukset uppoaa nyt ihan täysillä!
  -Kiitos!-

  VastaaPoista
 2. Anonyymi29.10.13

  Olisiko sinulla jotain hyviä kirjavinkkejä??
  t.se äskeinen :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi29.10.13

  Tulee ripotellen nämä kommentit... Olet blogia pitänyt jo kohta kolme vuotta. Kuinka "tuore/vanha" tämä sinun asenne on?? En ole siis lueskellut kuin näitä uusimpia postauksia ja tuntuisi, että sinäkin olisit vastikään tehnyt suuria oivalluksia ajatusten voimasta.
  t.se sama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tosi kiva kuulla, että blogistani on ollut iloa sulle! Hyviä juttuja ja kysymyksiä, taidan tähän vastaamisen sijaan kirjoittaa ihan oman postauksen aiheesta, kunhan ehdin. Kirjavinkkejä on kyllä, tällä hetkellä luen Diana Cooperin Hieman henkisistä laeista. Jos sieltä osaa erottaa mikä on uskomusta ja mikä filosfiaa, niin kirjasta voi saada paljonkin irti. Joissakin kohdin kirjoittaja tosin esittää omia uskomuksiaan faktan kuuloisesti, mutta jos osaa suhtautua niihin rennosti, niin kirjassa on paljon ihan tosi hyviä ja rohkaisevia juttuja, suosittelen!

   Poista