sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Jäätelökone!

Jes, jes, jäätelökone! Nyt veivataan pienemmille ja isommille kunnon superterveellisiä raakajäätelöitä :) Jäätelökoneen toimintaperiaate on niin yksinkertainen, että melkein pärjäisi ilmankin. Siinä on kylmäkallekulho, joka laitetaan pakastimeen 24h ennen jäätelön tekemistä ja sitten sekoitustikku joka pyörii astiassa hitaasti, jotta jäätelömassa ei jäätyisi klöntiksi. Saman pystyisi tekemään tavallisella kulholla niin, että laittaa sen täyteen jäätelömassaa ja pakastimeen. Sitten viiden minuutin välein käy sekoittamassa sitä massaa, että se pysyy kuohkeana. Ja puolen tunnin kuluttua se onkin jo valmista! :)

Niin, jäätelömassa. Sen sisältö voi olla melkein mitä vain, olen huomannut. Tai siis jotain hyvänmakuista mieluiten. Se voi olla maito- tai kermapohjainen, mutta siihen käy myös kasvikunnan maidot, kuten kookosmaito, riisimaito ja mantelimaito. Kaikkia pähkinämaitoja voi helposti tehdä itsekin (ks. google). Jäätelömassan tekemistä helpottaa pirtelökone, koska massa pitäisi saada ihan tasaiseksi. Hyvin yksinkertainen jäätelömassaohje voisi olla seuraavanlainen:

4 dl luomukermaa
1L mansikoita
2 tl oikeaa vaniljaa
maun mukaan makeutusta, esim hunajaa tai steviaa

Vedetään mahdollisimman sileäksi pirtelökoneessa.

Tällä hetkellä tuolla koneessa pyörii eksoottisempi raakajäätelö (tuo edellä mainittu voisi myös olla raakajäätelö, jos kerman sijaan käyttäisi tinkimaitoa). Sen massaan meni jotakuinkin seuraavaa:

1 kypsä avocado
4dl kookosmaitoa
4 rkl raakakaakaojauhetta (jonka seassa MSM, camucamu, maca, stevia)
jotain ½dl sulatettua raakakaakaomassaa
2 rkl sulatettua kookosöljyä
puolen sitruunan mehu
muutama rkl raakahunajaa
2 tl oikeaa vaniljaa
muutama tippa eteeristä minttuöljyä
vettä

Tämän näköistä se on tuolla koneessa: 


Kävin salamaistamassa... Aikas hyvää!!! Mutta ei erityisen ylimakea. Ehkä avocadon tilalle banaani ensi kerralla? Raakajäätelöreseptejä voi muuten tsekata sivuilta www.raakajaatelo.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti