torstai 30. elokuuta 2012

Seikkailua Keski-Maassa


 

Aamu alkoi salaperäisen tunnelmallisella usvalla. Downshiftaavilla taiteilijoilla on vapaus toimia tilanteen mukaan, joten mieheni kanssa veimme Aurelian hoitoon ja päätimme pitää "rokulipäivän". Hyppäsimme fillareiden selkään ja lähdimme ihastelemaan heräilevää kaupunkia. Bongattiin muutama Designpääkaupunkijutun taideteosta. Niiden iloiset värit, kekseliäisyys ja kauneus ilahdutti todella! Moderni taide taitaa olla löytänyt hienon uuden suunnan!

Kallion kirkko ortodoksisissa tunnelmissa.
 .
Pyörät parkkiruutuun, oranssiin Ladaan! :)

 .
Yhtäkkiä aurinko lämmitti päivää ja tehtiin hauska keskipäivän yllätyskierros lähiympäristöön. Kukapa olisi arvannut miten jännittävä paikka Keski-Pasila on! Vanhan kääntöraiteen telineisiin oli kiinnitetty muoviseinät ja näin saatu kasvihuone joka oli pullollaan tomaatteja ja ties mitä. Myöskin ulkosalla kasvoi näppärissä kasvipussukoissa kaikenlaisia hyötykasveja. Opin, että asialla on kaupunkiviljely-yhdistys nimeltä Dodo ja paikan nimi on Kääntöpöytä. Idea on, että mihin tahansa kukkaruukkuun voi nakata porkkanoita ja yrttejä.  

b
 .
"Me Dodon kaupunkiviljelijät toivomme, että viljelymahdollisuudet kaikille tekisivät kaupungeista viihtyisämpiä, asukasystävällisempiä, hiilivapaampia ja vähemmän öljyriippuvaisia. Toivoisimme, että jokaisella, kaupunkilaisellakin, voisi olla kokemus siitä, miten ja missä ruoka kasvaa. Etsimme uudenlaisia tapoja tuottaa ruokaa kaupungissa: kattopuutarhoissa, syötävissä puistoissa, joutomailla ja asvalttikentillä. Kaupunkiviljely on meille tapa ottaa suoraan kantaa ympäristön tilaan, konkreettisella toiminnalla." Arvaatte tietysti, että viherpeukalo parvekehullu innostui!!! Ensi kesänä minulla onkin kasvimaa omalla parvekkeella, pussukoissa ja laatikoissa! :)

Tämmöset :)
 .
Ja ehkä laatikotkin :)
 .
Hieno mesta! Kannattaa käydä!
 .
Kääntiksessä on luomukahvila auki pe-la. Menen kyllä heti huomenna kaffille :)
.
Keski-Pasilassa on tilaa seikkailla ja löydettiin ihan uusi reitti kaupungin halki. Vai mitä sanot tästä kulkuyhteydestä Itä- ja Länsi-Pasilan välillä? (huomaa ohikulkeva vaaleansininen flirttijuna vasemmassa yläreunassa)


 .
Myös idea kukkagraffiteista palasi mieleen, näissä puolilaittomissa (vaiko puolilaillisissa, jos kerran positiivisia ollaan?) paikoissa. Nyt olisikin pian hyvä aika lähteä istuttelemaan ensi kevään kukkasipuleita. Kukkagraffitin idea on samantapainen kuin neulegraffitin: tarkoituksena on tuoda iloa, väriä ja lämpöä harmaaseen betoniviidakkoon. Kukat istutetaan "salaa" julkisille paikoille, missä on riittävästi multaa tai sopiva kolo mullalle, mutta missä ne eivät ole tiellä eikä puistotyöntekijät esim leikkaa ruohoa. Hyvässä lykyssä sieltä sun täältä kolosista sitten putkahtelee kauniita kukkia ensi keväänä ja kesänä :) Aloitinkin jo hyvien istutuspaikkojen bongauksen ja tulee olemaan jännää nähdä, toimiiko tämä juttu :) Huom! Tätä ideaa saa vapaasti varastaa ja kopioida! :D

Kotona leivottiin karppikeksejä. Vähän stydiä sorttia, itse leipominen olikin jännempää kuin syöminen. Matka, ei määränpää :)

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti