keskiviikko 29. elokuuta 2012

Utelias :)

Kaikesta sitä voikin innostua :D Saatiin uusi lelu ja nyt olenkin sitten viettänyt aikaa kulkemalla lelu kädessä ympäriini ja mittaillut säteilyarvoja. Voin sanoa, että se on todella mielenkiintoista touhua! Mittaan lelulla siis mikroaaltosäteilyn voimakkuutta (kuten kännykät, WLAN, digi-TV, radio, mikroaaltouunin vuodot), eli mW/m2 (milliwattia per neliömetri) sekä sähkölaitteiden magneettikenttiä eli uT (mikrotesla). Erittäin kiinnostava juttu tämä! Paitsi toisaalta myös hieman järkyttävä, nimittäin elämme kyllä melkoisessa säteilymyrskyssä... Mutta se on kokonaan toinen stoori se. Jos uskalat avata silmäsi tälle asialle, lue Erja Tammisen kirjat "Sähköä ilmassa" ja/tai "Langaton teknologia ja terveys"...

Tässä palanen kauneutta keventämään tunnelmaa, ole hyvä! :)
 .
Ei kuitenkaan ole tarkoitus paasata säteilyn vaaroista (asiasta on helppo ottaa itsekin selvää, vaikkapa em. linkkien avulla). Olen vain niin vilpittömän innostunut uudesta laitteesta :) Ja jos vaikkapa oman asuntosi, nukkumapaikkasi, erilaisten laitteesi tms säteilyarvot kiinnostaa, niin ei muuta kuin viestiä ja sovitaan konsultaatio :)

Oikeastihan kyse on uteliaisuudesta. Uteliaisuus pitää yllä elämän mielekkyyttä ja hyvää meininkiä. Tästä oivallisena esimerkkinä oma mummoni. Lähenee jo yhdeksääkymmentä ja on edelleen terävä ja toimintakykyinen. Hän tuntuu ottavan kaiken vastaan suurena seikkailuna ja on edelleen utelias ja ennakkoluuloton. Hän esimerkiksi uskaltaa käyttää tietokonetta, facebookkaa ja lukee blogianikin toisinaan (terveisiä!). Hän keskustelee asioista ja pyrkii näkemään niiden hyvät puolet.
 
Tällainen asenne näköjään vaikuttaa ihan fyysiselläkin tasolla. Mummoni oli nimittäin vastikään elämänsä ensimmäistä kertaa sairaalassa ja tapansa mukaan suhtautui siihen uteliaisuudella, kuin täysin uuteen elämykseen (mitä se tietysti myös olikin). Lääkärit ja hoitajat olivat ihmetelleet hänen pirteyttään ja elinvoimaisuuttaan ja antaneet hänelle arvonsa mukaista ripeää ja tehokasta hoitoa. Nyt hän onkin jo kotona ja toipunut toimenpiteistä hämmästyttävän hyvin! Ajattelen näin, että jos löytyy elämäniloa, löytyy myös elämää! :)

Olen kyllä iloinen tällaisesta mummosta! Kuinka usein tapaakaan mummoja, jotka ovat jo kauan sitten kyllästyneet elämään ja antaneet periksi rapistuvalle terveydelle, nopeuttaen alamäkeä katkeruudella ja valittamisella. Mummoni positiivisuuden salaisuutta en tiedä, mutta tiedän  elämästään ainakin sen, että hän on hyvin pitkälle kantanut itse vastuun omasta elämästään, siis elänyt itse ja tehnyt paljon asioita, joista tykkää ja jotka kiinnostavat häntä. Yksi mielekkään ja kiinnostavan elämän salaisuus on varmasti juurikin seikkailunhalu ja uteliaisuus :)


Seikkailun voi löytää mistä vain, vaikkapa.... neuleesta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti