torstai 10. tammikuuta 2013

Good news is good news!

Tänään on tuntunut jotenkin hassulta. Ihan kuin olisin kulkenut jossakin ihmeellisesstä siunauksen ja innostuksen virrassa, jossakin puoliksi valomaailmassa. Ihan jalat irti maan pinnasta ja reilusti :) Mutta miksi tarvitsisi edes olla kokoajan maan pinnalla, pilvissä leijuminenhan on kivaa!

On olo, että maailma on muuttumassa. Tai ehkä vain ihmisten asenne kollektiivisella tasolla? Ennen asenne oli, että bad news is good news. Katastrofit ja kohut kiinnostivat ja negatiivisuus möi. Mutta nyt alkaa enemmän ja enemmän näyttää siltä, että good news is good news. Että iloiset jutut ja hyvät uutiset alkavat kiinnostamaan ihmisiä. Metrolehdessä kirjoitettiin siitä, miten kreikkalaiset ovat kaiken surkeuden keskellä alkaneet kiinnostumaan positiivisista asioista. Ensin oli tullut positiivisuusblogit (jee!) ja sitten eri mediat olivat alkaneet kertomaan hyviä uutisia. Ihmiset olivat kyllästyneet kökköuutisiin. Iloisia uutisia kuulemma tuli ovista ja ikkunoista kun kaikki halukkaat saivat lähettää omansa :D

Onko tämä vain omaa kuvitelmaani (toiveajatteluani?), mutta ihan kuin tätä olisi ilmassa täälläkin päin? Sadannen apinan ilmiö putkahtamassa? Ainakin ollaan heräämässä, että meillähän on täällä asiat aivan tosi hyvin. Se yksi blogikirjoitus kermaperseistä levisi pitkälle, missä todettiin kuinka noloa on valittaa siitä, kun meillä on asiat todella hyvin. Samoin hymähdeltiin niille thaikkulamatkustajille, jotka valittivat vaikka heillä oli kaikki hyvin. Ehkä pian hymähdellään jokainen itsellemme, kun saamme itsemme kiinni turhasta valittamisesta tai negatiivisesta asenteesta. Kyllähän me aika hassuja olemme :)

Kävin tänään lentokentällä. Vitsi miten tunnelmallista! En ollut lähdössä itse matkaan, mutta matkaanlähtijöiden into tarttui itseenikin. Oli minulla siellä ihan tehtäväkin, siitä lisää tässä toisessa blogissa. Tehtävän toimittamisen jälkeen menin Starbucksiin istuskelemaan (en edes tiennyt, että Suomessa on niitä!). Tuli ihmeellisen rauhallinen olo, liittyi varmaankin juuri tuohon mainittuun tehtävään. Ovesta vyöryi ruskettuneita ja onnellisen näköisiä ihmisiä. Istuin vain ja nautiskelin elämästä. Aaah mikä lentokentän ilmapiiri! Olin yhtäkkiä tosi iloinen niiden puolesta, joilla oli ollut aurinkoinen reissu. Melkein kuin olisi itsekin ollut <3 Ehkäpä maailma muuttuu sellaiseksi, että se jolla onni on, se onnen jakakoon!

Ihan kivan näköinen mesta! :)

2 kommenttia:

 1. Mullakin on jotenkin sellainen kutina, että positiivisuudesta on tulossa täälläkin trendikästä :) Ainakin positiivisen ajattelun ja muiden kivojen juttujen tärkeyttä on tuotu mediassakin esiin aika usein viime aikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Hesarikin on alkanut mainostamaan positiivisilla jutuilla. Vielä kun muuttaisivat sisällön vastaamaan niitä "tunteita", niin sitä saattaisi ehkä jopa viitsiä lukeakin :)

   Kiitos muuten itse kiinnostavasta blogistasi, satuin löytämään sinne jo jokunen viikko sitten. Tosin vähän sama juttu täällä, että odottelen sitä "parempaa aikaa" jolloin ehtisi ihan kunnolla kunnolla perehtymään!

   Poista