torstai 17. tammikuuta 2013

Tästä hyvää seuraa!

Kaksi huolenaihetta kääntyi iloksi!

1. Tulin kotiin yhden päivän opiskelureissulta ja pieni tyttö oli iloinen!
2. Löytyi ratkaisu tähän opintoasiaani!

Tässä maailmassa on sääntöjä. Ne ovat tietenkin ihmisten tekemiä ja olemassa meidän parhaaksi. Kuitenkin säännöt ovat sääntöjä ja ihmiset ihmisiä. Ihmisten tulisi aina olla toisilleen tärkeämmät kuin säännöt. Arvostan henkilöitä, jotka ymmärtävät sääntöjen tärkeyden, mutta jotka siitä huolimatta luottavat ihmisiin enemmän kuin sääntöihin. Tämän voisi luulla olevan itsestäänselvyys, ja toivottavasti se vielä joskus onkin.

Tänään auktoriteettiasemassa oleva henkilö ymmärsi katsoa inhimillisestä näkökulmasta sen sijaan, että olisi kivenkovaa pitänyt etukäteen laadituista säädöksistä kiinni. Tiesin kyllä, ettei tämä ihminen ole sääntöuskovainen, mutta en silti ollut aivan varma saisimmeko asiaan mitään tolkkua. Puhuimme kuitenkin todella paljon järkeviä asioita opinnoistani. Siis juurikin niistä, joiden luopumista olin jo ehtinyt surra. Tämä henkilö onneksi tajusi, mikä asia on tärkeämpi: ihminen ja se henkinen pääoma, se kipinä mitä hän kantaa sisällään. Ei niinkään se, että seurataan sääntöheppujen laatimia raameja, vaikka sekin tärkeää voi olla. Puhuttuamme asioista oikeilla nimillä, käänsimme ne sujuvasti sääntöheppujen kielelle, käyttäen heidän uusimpia trenditermejä, kuten mukauttaminen ja saimme näiden avulla tehtyä ratkaisun: voin jatkaa opintojani!

Helpotusko? Tavallaan kyllä. Päällimmäisenä kuitenkin melkoinen väsymys. Vaikka se oli "vain" henkisesti raskasta, tuntuu se vieläkin kehossani. Hassu asia! Hieman itsekin hymisen sille. Virta on vaan aika lopussa.  Se korjautuu pikkuhiljaa, tiedän sen. Tänään paistoi aurinkokin. Tästä hyvää seuraa!


Tämä superbwallpaper tuli muistuttamaan kesän olemassaolosta (muistoissa, unelmissa ja toisella puolella maapalloa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti