torstai 12. syyskuuta 2013

Maailma tarvitsee enemmän rakkautta

Ajatukseni ja sydämeni on ollut maailman naisten ja tyttöjen luona. Useampi otsikko viime päivinä on paljastanut miten käsittämättömän raju niin monenn naisen ja tytön elämä vielä tänäkin päivänä on. Kuten varmasti monia muitakin, on asia kalvanut minua paljon: mitä oikein voi tehdä??!!

Yksi asia on varma: väkivaltaa ei nujerreta väkivallalla. On hienoa, että on paljonkin järjestöjä, jotka jatkuvasti tekevät ja toimivat oikeudenmukaisen maailman puolesta. Mutta kun omassa sydämessä sattuu maailman pahuudet, on katsottava oman kokoista mittakaavaa. Voi murehtia ja raivota somessa tai muuta sellaista, mutta se ei tietenkään auta mitään. Päinvastoin ainakin itse jään herkästi vielä enemmän jumiin pahuusajatteluun ja pian ajatukset pyörivät vain niiden ympärillä.  Siitä seuraa paha olo itsellenikin ja pahuus on vain lisääntynyt.

Mitä me ja koko maailma tarvitsee on (vaikka niin hipiltä kuulostaakin) rakkautta. Sitä saadaan lisää  yhdellä hyvin yksinkertaisella tavalla: Antamalla sitä. Vaikken voi pelastaa kaikkia miljoonia ja miljoonia tyttöjä, voin kuitenkin lisätä rakkauden määrää maailmassa. Onhan se toki pisara meressä, mutta ilman pisaroita ei ole mitään merta! Voin säteillä rakkautta omalla kohdallani, kaikille ja kaikelle mikä ympärilläni on ja mitä päiväni (elämäni) aikana kohtaan. Tämä on ehkä hyvä teoriassa, mutta uskon, että ainakin edes silloin tällöin niinä pieninä hetkinä kun sen rakkauden antamisen muistamme, helpottaa se suuresti omaa oloamme ja ympäristöä. Jos tuntuu pahalta, lisää hyvyyttä, älä pahuutta!

Ei pahuutta ei voi saada maailmasta pois, mutta hyvyyttä voi jokainen meistä tuoda maailmaan lisää! Olkoon tämä päivän teema :)

Seinäkalenterimme haluaa syyskuussa muistuttaa asian laidasta!
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti