perjantai 13. syyskuuta 2013

Onnistuneesti kehossa

Se, mikä olen, asuu tässä kehossani. En ole kehoni, vaan kehossani. Kehoni on mieletön instrumentti jolla voin osallistua elämäksi kutsumaamme tapahtumasarjaan. Samaan tapaan kuin soittimella voi osallistua musisointiin. 

Onnenpäivä (pe 13.) huipentui erinomaisen antoisan bassotunnin (olin siis itse opissa) ja jumppatreenin jälkeen meridiaanihierontaan. Makoilin lattialla ohuen patjan päällä ja rentouduin. Meridiaanihieronta on siitä erilainen kuin perinteinen hieronta, että se ei satu yhtään. Siinä lempeästi hytkytellään ja painetaan ja pyöritellään. Näin sitä kuvataan hoitolan sivuilla: "Meridiaanihieronta rentouttaa ja poistaa stressiä. Hieronta tehdään vaatteiden läpi hoitomatolla kevyin painalluksin ja keinutuksin - ei satu! Meridiaanit ovat kehon energiaratoja, joilla akupisteet sijaitsevat. Hoito auttaa energian kulkuun tasapainottavasti ja vaikuttaa myös unen laatuun. Meridiaanihieronta on hyvin hellävaraista mutta syvärentouttavaa samanaikaisesti. Kannattaa kokeilla - monet ovat ihastuneet!" On itse asiassa hyvinkin miellyttävää, että hieronta tehdään kankaan läpi, siis joko vaatteiden läpi tai paljaille ihoalueille hoitoliinan läpi. Ei tule ollenkaan sellainen nahkea tai hiertävä olo, vaan tuntuu just sopivalta!

Siinä pötkötellessäni hytkytyksessä aloin muistamaan, kuinka hieno asia keho oikein on. Ilman sitähän me emme pysty oikeastaan tekemään yhtään mitään tässä maailmassa! Terveytemme on optimaalinen, kun toimimme yhteistyössä kehomme kanssa. Harmi, että huomaamatta tulee äkkiä oltua liian ankara tai ajattelematon ja laitettua keho turhan koville. Vaikkapa stressaamalla ja valvomalla liikaa, näin lievimmästä päästä esimerkkiä ottaen. Silloin keho viisaasti muistuttaa meitä, vaikkapa pikkuvinkkihedarilla, kuten itselleni kävi. Pikkuvinkistä kannattaa ottaa vaarin, napilla tukahduttaminen pakottaa vain kehon käyttämään kovempia vinkkejä. Keho ei muuten vain oireile, vaan niille on aina joku syy.

Kauneushoitola Balanza Kruunuhaassa.
.
Tiedämme kyllä varsin hyvin mitä keho tarvitsee. Vaikkapa juuri lempeää kosketusta, tasapainoisessa suhteessa liikuntaa ja lepoa ja parasta mahdollista ravintoa. Kas kun mielemme siltikään ei aina kunnioita kehon tarpeita. Ja sehän on juuri oma päätös kuinka ankara tai lempeä kehoaan kohtaan kukin on. Keho tykkää kun minä tykkään siitä ja toimin sitä kohtaan sen mukaisesti! Silloin oleminen kehossa tuntuu sopivalta ja onnistuneelta. Olemme sekä keho että mieli, vanha totuus, jota yhä vain saa muistutella itselleen. 

Harmi, ettei tullut otettua mitään hoitokuvia, sillä paikka oli viihtyisä ja oloa ylentävä. Kauneushoitola Balanza Kruunuhaassa. Siellä on muuten tarjolla myös monenlaisia luomukosmeettisia kauneushoitoja, vinkkinä sellaista harrastaville luomuilijoille. Hieroja Kristiina Hampaala, kiitos!

En tullut ottaneeksi kuvia, mutta google kuvahaku tiesi minkänäköistä
meridiaanihieronta on :)

Jos haluaisit tarjota parhaalle kaverillesi tai rakkaallesi parhaan mahdollisen hemmotteluhetken, olisiko se armoton karkkipläjäys, kasa sikspäkkejä tai hulppea hetki sohvan pohjalle höpöohjelmaa katsomaan? Toivottavasti ei. Toivottavasti se olisi mielummin superfoodkakkua ja raakasuklaata, virkistävää viherjuomaa tai laadukas hierontahoito. Tarjoa parasta mahdollista kohtelua myös itsellesi!

2 kommenttia:

 1. En ole ikinä oikein innostunut noista raakaruoista tai superfoodeista (paitsi kotimaisista metsän antimista), mutta toi hieronta kuulostaa ihanalta!
  Kiitos vinkistä ja myös muista postauksista, hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse taas alan olla jo ihan kyllästynyt siihen jauheiden ylivoimaan... Käyn itse tosi harvoin hieronnassa, jotenkin ehkä ajattelen, että se on vain kallista luksusta. Mutta ainakin tämä kyseinen hieronta oli todella hyväksi :)

   Poista