torstai 1. joulukuuta 2011

Aina ei voi vituttaa

Rakas Päiväkirja. Tänään olen taas ollut yliherkkä. Olen aistinut liian voimakkaana minun kohdistuneita ikäviä energioita ja olen itsekin käyttäytynyt huonosti. Koen, että minua ollaan kohdeltu väärin, ymmärretty väärin, ja ...hetkinen!!! Minunhan piti löytää tästä päivästä hyviä asioita! Kuinka helposti negatiivisuus ottaakin vallan, jos keskittyminen herpaantuu!

Luin hienoa kirjaa. Kirjaa, joka auttoi minua edes aavistuksen verran tuossa yliherkkyystilanteessa. Arvostettu aivotutkija Dr Jill Bolte Taylor sai eräänä päivänä itse aivohalvauksen. Ammattilaisena hän osasi tiedostaa tapahtumaa ainutlaatuisella tavalla. Hänen vasen aivopuolisko muuttui verilammikoksi ja hän eli pitkään pelkän oikean aivopuoliskon voimin. Tämä antoi hänelle aivan uusia näkökulmia ja oivalluksia. Kirja on todella avartava, suosittelen: Dr Jill Bolte Taylor: Elämäni oivallus - kuinka toivuin aivohalvauksesta.

Vasen aivopuolisko on se, joka tiedostaa itsen ja omat rajat. Oikea aivopuolisko taas kokee vahvan ykseyden koko maailmankaikkeuteen, tiedostaa olevansa samaa informaatiota (sähköhiukkasia) kuin koko muu olevaisuus. Vasen aivopuolisko huolehtii siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Oikean aivopuoliskon olemus on elämänilo ja olemassa-olemisesta riemuitseminen. Vasen asettaa rajoja. Oikea on rajaton. Molempia tietysti tarvitaan ja molemmat tukevat toisiaan. Kirjan lukeminen sai kuitenkin ajattelemaan, kuinka vahvasti olemme vasemman aivopuoliskon ohjaamia ja että voisi olla aika hyväksi elämänlaadulle arvostaa ja aktivoida oikeaa aivopuoliskoa enemmän. Tässä muutamia lainauksia:

***
Vasemman aivopuoliskon taitojen saattamisella entiselleen on ollut valtavan suuri haaste monestakin syystä. Kun menetin vasemman aivopuoliskoni neuroniverkoston toimintakyvyn, menetin samalla myös erilaisia persoonallisuudenpiirteitä. Niiden solujen toiminnan palautuminen, jotka olivat anatomisesti yhteydessä aiempaan tapaani reagoida tunnetasolla ja kielteiseen ajatteluuni, on ollut avartava kokemus. Vaikka halusin saada takaisin vasemman aivopuoliskon kyvyt, on myönnettävä, että eräät persoonallisuudenpiirteet, jotka pyrkivät taas heräämään eloon, eivät enää sopineet oikean aivopuoliskoni käsitykseen siitä, kuka halusin olla. Jouduin kohtaamaan yhä uudestaan kysymyksen, joudunko ottamaan takaisin kaikki ne tunteet ja persoonallisuudenpiirteet, jotka olivat neurologisesti yhteydessä siihen muistoon tai kykyyn, jonka halusin palautuvan.

Nyt kun vasemman puoleni kielelliset keskukset ja tarinankertoja toimivat jälleen normaalisti, huomaan, että mielessäni pyörii kaikenlaista ja että joudun helposti kielteisten ajatusten valtaan. Uskon vilpittömästi, että 99,999 prosenttia aivosoluistani ja ruumiini soluista haluaa, että olen terve ja tyytyväinen ja että asiani ovat hyvin. Pieni osa tarinankertojaa ei kuitenkaan tunnu varauksetta hyväksyvän iloisuuttani, ja se osaa taitavasti keksiä ajatuksia, jotka voivat järkyttää mielenrauhaani. 

Suurimpia iloja, mitä aivoverenvuodostani koitui oli se, että sain mahdollisuuden piristää ja vahvistaa viattomuuden ja iloitsemisen neuronikytkentöjä. Halvauksen ansiosta voin taas vapaasti tutkia maailmaa lapsekkaan uteliaana. Oikean aivopuoliskon tietoisuudessa sitoudumme kaikki toisiimme inhimillisten mahdollisuuksien valtavaksi kudelmaksi, ja elämä on hyvää ja me kaikki olemme ihania - juuri sellaisina kuin olemme.

***

Kirja muuten näkyy olevan myynnissä aika sopuisaan hintaan, kokonaiset 8e!

1 kommentti:

  1. kenelläkään myydä kirjaa jill bolte taylor elämäni oivallus.....

    VastaaPoista