perjantai 17. helmikuuta 2012

Muistitko haasteen?

Jotkin ystäväni lähtivät mukaan valittamattomuushaasteeseen, joko sinä testasit? Haastehan oli TÄMÄ. Miten teillä sujuu, millaisia ajatuksia on herännyt? Itse olen huomannut, että varsinainen valittamisen välttäminen on aika helppoa. Pitää vain suunsa kiinni tarpeen tullen. 

Perusvalitusaiheet, sää, ympäristö ja terveys ovat myös olleet helpot ohittaa, jopa kääntää hyväksi. Ihan tarkoituksella olen aloittanut bussipysäkkikeskusteluja aiheesta "ihana sää" tai muuta kivaa, mitä nyt mieleen on tullut. Ja jos joku muu valittaa näistä perusjutuista, niin on aika helppoa vastata kertomalla hyvät puolet. "Mutta aika ihanaa, että on jo näin valoisaa" jne... :) Mummot tykkää :)

Sen sijaan valittaminen itsekseen ajatuksissa on asia, josta helposti saan itseni kiinni. Mikä on ihan hyvä juttu, koska sitten voin tehdä asialle jotain. Ja haasteen takia on myös olemassa motivaatio tehdä jotain. Mikä on erittäin hyvä juttu :) Vaikeinta on ollut yrittää ilmaista epätyytyväisyyttään asioista, joiden haluaisi muuttuvan sellaisella tavalla, jota vastaanottaja ei tulkitsisi valittamiseksi. Sehän varmaan tämän koko jutun pointti onkin: oppia uusia - hyviä - tapoja ilmaista myös ei-niin-mukavia juttuja. Valittamisen sijaan vaikkapa kertoa toiveensa asioiden järjestymiseksi. Tällä keinolla varmasti asiat muuttuvatkin paljon tehokkaammin ja mukavammalla tavalla kuin valittamalla!

Tulsijauhe

Ja hei, olen parantumaan päin flunssasta! Onneksi oli huippurohdot käytössä :) Viime yönä nousi kuume, ja pyysin Tapiolta akupainantahoitoa. No, tapansa mukaan hän tietysti mielummin neuvoi minua itse painelemaan ja parantamaan itseni... Joten painelin ja hoin akupisteiden nimiä. Ja niitä pisteitä oli ainakin yli kymmenen, joten en tosiaankaan muista niitä. Mutta se hoito oikeasti auttoi! Kuume laski lähes välittömästi, eikä ole noussut. 


Tässä hyväksi havaitut perusflunssan parannuskeinot:

Kurkkukipuun: kurlausta suolavedellä, laimentamatonta auringonhattu-uutetta suoraan lusikalla suuhun, fishermans friend -pastillit, runsas veden ja lämpimien juomien juominen
.
Väsymykseen/voimattomuuteen: Tulsi, pakuritee, D-vitamiini, C-vitamiini (camucamu, acerola, amla), raakahunaja ja raakakaakao

Kuumeeseen: lepo ja akupainanta.


Ja supertervehtymissmoothien resepti oli jotain tähän suuntaan:

1pss jäisiä mustaherukoita + 2dl lämmintä pakuri-inkiväätiteetä (=marjat sulavat äkkiä!)
1 rkl raakahunajaa
2 tl tulsijauhetta
1tl Madre-C:tä (sis. camucamu, amla, acerola)
1 rkl CamuCamu-MSM:ää
½ avocado
lähdevettä

2 kommenttia:

  1. Blogisi on niiiiiin ihana myönteisyydessään! <3 Kiitos tästä :)

    Minä lisäisin tuohon rohtolistaan vielä tyrninmarjan, inkiväärin ja erilaiset sipulit.. nämä tehoavat niin hyvin, etten ole tänä talvena sairastellut flunssaa lainkaan.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kuulla, että ilahduttaa! :)

    Totta, tyrni pitäisi kyllä lisätä! Samoin sipuleita vois tosiaankin käyttää reilummin, kiitos muistutuksesta! :) Inkiväärihän mulla onkin käytössä, unohdin mainita sen, koska teen yleensä pakuri-inkivääriteetä ja sanon sitä vain pakuriksi... :)

    VastaaPoista