lauantai 17. maaliskuuta 2012

Parasta mahdollista elämää

Viisauden tie vai kärsimyksen tie? Kuten tiedämme, tämä on meidän oma valinta. Leikitään, että sinulle tulee reikä hampaaseen ja tunnet hammassärkyä. Viisauden tien valitessasi menet heti lääkäriin, joka korjaa tilanteen nopeasti ja helposti, koska reikä oli niin pieni. Kärsimyksen tiellä et halua mennä hammaslääkäriin koska se on niin inhottavaa, vaan nappaat särkylääkettä aina tarpeen vaatiessa ja yrität jatkat elämää kuten ennenkin. Reikä pahenee ja tarvitset kovempia lääkkeitä. Lopulta jonakin päivänä tilanne on mennyt niin pahaksi, että sinun on aivan pakko mennä hammaslääkäriin. Nyt vaaditaankin paljon isompia ja rankempia toimenpiteitä hampaiden pelastamiseksi ja kärsimyksen määrä on paljon suurempi kuin viisauden tiellä.

Path of Wisdom (by Google kuvahaku)

Tänään tapasin erään ystäväni, joka on oppinut valtavan hienoja asioita elämästä - mutta vaikeimman kautta (tai uskaltaisiko sanoa: ansiosta?). Elämän tärkeitä asioita voi kuitenkin oppia myös viisauden tien kautta, mikä on ehdottomasti kaikin puolin paljon mukavempaa ja kiitollisempaa. Onkin erittäin ilahduttavaa ja rohkaisevaa, että tämä ystäväni on nyttemmin löytänyt oman viisauden tiensä ja on päässyt mahtavaan elämänvirtaan kiinni. Mutta miten soveltaa viisauden tietä omassa elämässään? Miten sen voisi löytää helmpomman kautta?

En osaa selkeästi vastata tähän, vaikka sisimmässäni tiedän, että tiedän. Ehkäpä onkin tarkoituksenmukaista jokaisen itse etsiä ja löytää oma viisauden tiensä? Mutta suuntaviivat tiedän kyllä. Se on pyrkimys valita paras mahdollinen asenne kaikissa tilanteissa. Pyrkiminen on aktiivista ja jatkuvaa. Ja paras mahdollinen on ilmaisu, joka paljastaa elämän äärettömän hyvyyden. Mieti vaikka jotakin mieleen tulevaa asiaa, ihan mitä vain. Sitten mieti millainen se olisi parhana mahdollisena? Vaikkapa esimerkiksi... huone. Eli paras mahdollinen huone!! Kuvittele paras mahdollinen huone minkä ikinä vain keksit. Olisiko sen mahdollista olla vielä parempi? Ja vielä parempi! Huomaat varmaan mitä ajan takaa, mihin sfääreihin ajatus johtaakaan! :) 

Isonnetaan ja laajennetaan vielä entisestään kun nyt vauhtiin päästiin :) Kokeilehan tätä:  

Paras mahdollinen elämä! 

WOHOOOOOO!!!! :))) Se se juuri on, viisauden tie!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti