tiistai 3. huhtikuuta 2012

Potentiaalia

Tänään piti pinnistellä kyyneleitä vastaan. On epäammattimaista tunteilla. Mutta lapsikuoro lauloi niin liikuttavan kirkkaasti ylhäällä kirkon parvella! Ihan pienet ja söpöt tytön ja pojan vesselit lauloivat antaumuksella ja silmät suurina. Heille varmasti orkesterin ja aikuisten kuorojen kanssa laulaminen oli vähintään yhtä suuri kokemus kuin minulle heidän kanssaan soittaminen. Bach oli mieletön neropatti. Matteuspassio on jättimäinen teos kahdelle orkesterille, kolmelle kuorolle ja kuudelle laulusolistille. Jos sitä tarkastelee fraktaalisesti, ikään kuin geometrisinä kuvioina se on uskomattoman monimutkaista ja moniulotteista. Se on alati muuttuvaa kuvioiden ja värien syväulotteista harmoniaa. Ja aivan taivaallisen kaunista!.
Ihmisissä on valtavasti potentiaalia. Aistin potentiaalia aika usein, tutuissa ja tuntemattomissakin. Osittain itsessänikin, vaikka sitä helposti saattaa olla aika sokea itselleen. Tapasin tänään erään ystäväni, jota elämä on kohdellut aika rouhealla kädellä. Aistin hänessä hyvin vahvaa potentiaalia, että hänessä on huikea mahdollisuus mennä elämässään eteenpäin hyvään suuntaan. Usein se potentiaali, jonka aistin ihmisestä on niin toisenlaista kuin henkilön nykytilanne, etten uskalla ottaa asiaa puheeksi, etenkin jos kyseessä on vieras henkilö. Koska hän oli ystäväni, kerroin hänelle ja hän tuntui olevan siitä mielissään. Silloin tajusin kuinka tärkeää on, että luomme uskoa myös toisillemme. Varmasti kaikki olemme jossain kohden sokeita itsellemme, ja silloin on arvokasta kun ulkopuolelta tulee valoa. Ja sitäpaitsi, vahvistaessamme toistemme valoa, vahvistamme samalla itseämme!

.
Tosiaan, yksi vapaalippu torstain Matteuspassioon on jaossa. Eli Suomalainen Barokkiorkesteri ja Suomen Laulu sekä Helsingin konservatorion lapsikuoro esiintyy klo 20 Johanneksen kirkossa. Laita sähköpostia jos haluat osallistua arvontaan, joka suoritetaan ke 4.4. klo 19. Ja saa niitä lippuja luukultakin, about 30e hintaan. Eli spostia henrica.fagerlund@gmail.com jos haluat osallistua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti