sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kaikki muuttuu, blogikin...

Tämä blogi syntyi tarpeesta löytää omaan elämään mielekkyyttä ja iloa. Olin tuolloin kotiäitinä ja tunsin itseni aika yksinäiseksi ja tylsistyneeksi. Yksinäiseksi, koska minulla ei ollut ympärillä enää mitään opiskelu- tai työporukaa ja tylsistyneeksi koska kaikki päivät olivat sitä samaa: lapsen tarpeiden huolehtimista. Halusin löytää näihin samanlaisiin päiviin jotakin riemukasta sisältöä ja päätin, että yksinäisyyteen ja tylsyyteen en aio vajota.

Muistan vieläkin, kun yhtäkkiä ihan tavalliseen hiekkalaatikkoreissuun tulikin uusi jännittävyys: kamera taskussa olin koko ajan valppaana, että mitähän hienoa, jännittävää ja ilahduttavaa keksisin tänään. Ja etsimällä nimenomaan niitä löytyi! Ja sen sijaan, että keräisin tiedot vain itselleni, halusin jakaa ne muiden kanssa, osittain siksi, että se hieman vähensi tuota yksinäisyyden tunnetta. 

Koko prosessi on ollut itselleni hyvin merkityksellinen. Oikeastaan vasta tämän blogin myötä aloin oikeasti kiinnostumaan positiivisuusjutuista ja lueskelemaan elämäntaito-oppaita (joita huomasin olevan hyvin moneen lähtöön...). Muutamassa vuodessa tästä näkökulmailusta on tullut tapa. Erittäin käyttökelpoinen sellainen! Nykyään hyvien näkökulmien ja positiivisten ajattelumallien näkeminen tilanteissa on huomattavasti helpompaa, toisinaan jopa automaattista.

Ihan ensimmäisessä blogipostauksessa iloitsin mm. upeasta kuusta.

Nyt elämäntilanteeni on erilainen. Lapsi on päiväkodissa ja päiväni täyttyvät monenlaisista, etupäässä opiskeluun liittyvistä asioita. Hoppuisessa arjessakin bongaan hienoja asioita ja huomioin ilahduttavia tunteita itsessäni. En vain oikein tahdo ehtiä näpyttämään niitä tietokoneelle... Mikä onkin hyvä konkreettinen todiste siitä, että elämäni ei ole enää todellakaan yksinäistä ja tylsää (ainakaan enimmäkseen) :)

Kuten huomaat, en ole ehtinyt päivittämään tätä blogia kovin aktiivisesti viime aikoina. Aion kuitenkin jatkaa tätä, vaikkakin hieman väljempään tahtiin toistaiseksi. Minulla on joitakin hauskoja ideoita blogin kehittämiseenkin :) Siitä lisää sitten! :)

Nyt ihanaa joulunvalmisteluaikaa kaikille! Joulustressi on oiva tilaisuus harjoitella. Hoppuisuudenkin keskeltä löytyy ilahduttavia, hienoja ja voimaannuttavia asioita. Varsinkin, jos niitä varta vasten haluaa löytää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti