keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Lässyn lässyn... :)

Välillä on kyllä alkanut tuntua siltä, että positiivinen ajattelu aikamoista lässytystä ja keinotekoisuutta. Jotenkin mukamas olisi niin mukavaa surkutella kelejä ja oloa ja väsymystä. Saada niistä hyvä tekosyy mässyttää suklaata ja möllöttää tietokoneella (meillä ei ole telkkua, mutta ilmeisesti sitäkin käytetään samaan tarkoitukseen) aivot nollatoiminnalla.

Mutta samalla kuin kirjoitin tuon edellä mainitun, niin jotenkin ihmeellisesti ja yllättävästi päähän alkoi pälkähtämään hyviä asioita. Ehkäpä olen harjoitellut sitä riittävän kauan, että sitä alkaa tapahtua jo itsestään? 

Nimittäin yhtäkkiä muistin, että tänäänhän tuli veronpalautukset! Piti ihan käydä tarkistamassa tili, ja totta mooses, sitä oli tullut vielä yli puolet enemmän kuin muistin! Jee jee ja jeeeeeee!!! :D Kannattaa todellakin tehdä veronvähennykset ansionhankintamenoista!

Sitäpaitsi tänään ei edes ole ollut ankeaa! Mistä sellaista oikein olen saanut päähäni?? Olin nimittäin pitkästä aikaa orkesterikeikalla soittamassa, sitä paitsi barokkiorkesterin! Barokkimusiikki barokkisoittimilla ja barokkivireessä on jotakin niin mahtavaa, siis todella! Siinä musassa ja soundissa vain on jotain mädjikkiä, se laittaa ihmeelliset ja hienot vibat liikkeelle. Soitamme Bachin Jouluoratoriota, ja se on kyllä yksi hienoimpia ja koskettavimpia jouluun liittyviä biisejä. Ilahduttavan valoisa teos, ei lähellekään niin synkkä kuin esim. pääsiäiseen liittyvät Bachin teokset. Konsertti on Kallion kirkossa 15.12.2012, ja ymmärtääkseni se on ihan jopa ilmainen. Eli tervetuloa ihmettelemään ja ihastelemaan barokkisoundia! Tästä tarkemmat tiedot.

Yleistä orkesterireenien taukohälinää...

Sitten on vielä pitkä viikonloppukin jo alkanut! Tuntuu erittäin tarpeelliselta. Ja mukavaa ohjelmaa tiedossa myös. Eihän tämä ole lainkaan hullumpaa, kun alkaa miettimään! (ehkä pitäisi miettiä vähän useamminkin...)

No joo... oikeassa ehkä olin tuossa ihan ekassa asiassa. Aika lässytystä tästä tuli ;) Mutta entäpä sitten? Tänään vaihtelimme kuulumisia vanhojen soittotovereiden kanssa, eikä puhettakaan perinteisestä "paskaaks tässä", vaan moni ihan avoimesti oli sitä mieltä, että menee todella hyvin, ihan piirun vajaa täydellisestä ja että ovat tosi tyytyväisiä elämään. Sellainen "lässytys" ei ehkä ole yhtä jännittävää kuin viimeisimmät valitusjuorut, mutta luo kyllä ympärilleen huomattavasti iloisemman ja valoisamman ilmapiirin!

Tänään luin lehdestä, että oikeaan ja menestyvään blogiin ei kelpaa kännykkäkuvat. Joten tässäpä sitten ihan oikea taideteos, luulisi kelpaavan. Barokin aikaan taidettiin kyllä laittaakin hieman enemmän efforttia kuvan tekoon. Olisi kivaa, jos barokkiorkesterin soittajilla olisi barokkisoittimien lisäksi myös keikalla aina barokkivaatteet. Justiin vaikka tuollaiset punaiset, puoli rintaa paljastavat kaavut.

Tollaset basistisiivet olis kans ihan mageet keikalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti