lauantai 9. helmikuuta 2013

Kevät on sydämessä!

Mandariineissa oli siemeniä. Aurelia ihmetteli mitä ne ovat ja tottakai ihmetteli mitä niillä tehdään. Kevättä innokkaasti odottavaa viherpeukaloäitiä ei tarvinnut kahteen kertaan pyytää. Tottakai katsotaan mitä niistä siemenistä tulee! :)

Iso multapeukalo ja pikku multapeukalo!

.
Ulkona tuiskusi sisukkaasti, tulikohan sitä lunta se luvattu 20cm? Mutta meillä oli kevättä rinnassa! Istutettiin samalla kertaa tuliaistaateleiden sisältä löytyneet siemenet. Ja tietenkin se kaupasta kannettu basilikantaimi. Oi että, se mullan tuntu sormissa!!! Molemmat hiplailtiin ja fiilisteltiin :)

Vihdoin löytyi partisjugurttipurkeillekin käyttöä!
.
Huolellista kastelua. .
Ikkunanlaudalla saa kyllä aina olla kesä! <3

Ennen muinoin, kun hengissäselviytyminen oli oikeasti kiinni sadon onnistumisesta, istutettiin täysikuun aikana. Oltiin huomattu, että nouseva kuu vauhditti siementen itämistä ja kasvua. Jos oltaisiin jääty vänkäämään, että hei, tää on ihan täys huuhaata eikä tieteilijät oo todistanu tätä joten ei me voida tehä näin, niin olisi historiankirjat ehkä olleet toisenlaiset Suomen kohdalla. Huomenna on musta kuu (uusikuu), joten siemenet varmaan lähtevät tehokkaasti liikkeelle – ihan vain kevätvinkkinä muillekin mandariininsyöjille!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti