torstai 17. marraskuuta 2011

Lykkyä matkassa

Se on aina jännittävää matkustaa lentokoneella basson kanssa. Nyt oli basson lisäksi lapsikin mukana. Ja mummo, onneksi! Oli niin monta jännitysmomenttia, että huh huh. Ja mitä mahtavia yhteensattumia! Ensinnäkin muistin basson lentokotelon vasta kaksi päivää ennen lentoa, iltakymmeneltä. Mikä lykky, että kotelonlainaaja ensinnäkin vastasi puhelimeen ja lisäksi oli kotosallakin, joten lähdin seuraavana aamuna hakemaan koteloa. Mikä lykky, että meillä on siskon farkkuauto lainassa!
Basso kahvilan ulkopuolella. Ei tarvinnut pelätä, että joku lähtisi sen kanssa matkaan...

Jännitysmomenttia oli myös pakata basso lentokoteloon. Varasin rutkasti aikaa, koska tajuttoman iso ja painava kotelohässäkkä piti raahata käsivoimin bussipysäkillekin. Se ei todellakaan ole mitään pikkutyttöjen hommaa. Ja kuinka ollakaan, bassonpakkaus meni täydellisesti, lentokotelon ja samanaikaisesti ison matkalaukun raahaaminen sujui myös (sain säälikatseita kylläkin) ja olin bussipysäkillä 45min etuajassa! Kahville siis! Kahvilassa oli ihania, hyväntuulisia ihmisiä ja tietysti matkalaukkuni herättivät keskustelua. Vieruspöydän mumot olivat innoissaan kun kerroin soittavani Suomalaisessa barokkiorkesterissa. "Vau, sitten jos nähdään teidät telkkarissa, niin voidaan sanoa, että kattokaa, meidän ystävä soittaa tuolla bassoa!" Ja toisessä pöydässä oleva rouvakin hymyili: "Suomalainen barokkiorkesteri on tosi hyvä, oon useastikin käynyt kuuntelemassa teitä". Ihan huippumeininki <3

Bussiin 615 mahduttiin. Basso, vaunut, matkalaukut, kaikki. Matka kentälle meni tosi hyvin.

Jännitystä kyllä riitti silti. Eilen illalla huomasin, että mummon lentolipussa on väärä nimi. Siinä lukee Sippoin, vaikka hänen nimensä on Sipponen. Apua... Mutta mikä lykky! Virkailija kirjoitti koneelle vain kirjaimet SIPP eikä siis huomannut koko asiaa! Huh! No ei siinä vielä kaikki... Virkailija halusi tietää paljonko basso painaa.  Olen oppinut, että helpoimmalla pääsee kun sanoo "Suunnilleen 20kg" (mahdollisesti hieman alakanttiin arvioituna... ;) joten sillä mentiin. Olin hyvin tarkka, että itse sain kantaa basson ovelle saakka ja yritin teeskennellä sen olevan höyhenenkevyt. Jes, sinne meni! Roudausukot ottivat basson mukaansa.

Noh, seuraavalla tiskillä piti maksaa basson lisämaksu. Siellä virkailija ilmoittikin, että "Täällä on lentoyhtiön merkintä, että tämä ilmoittamanne iso soitin ei mahdu tähän koneeseen". No outs... Sanottiin, että se meni jo ja maksettiin vaadittu maksu ja sitten vain toivottiin, että jospa ne roudariukot kuitenkin olisivat saaneet sen sinne koneeseen....

Onnistuin salakuljettamaan vettä turvattarkastuksen läpi. Mutta se oli vahinko. Läpivalaisulaite ei näköjään näe metallipullon läpi. Ja mitä ihmettä! Yksi tarkastajista oli lapsuudenystäväni Elkku! Tiesin kyllä, että hän on siellä töissä, mutta en olisi uskaltanut toivoakaan, että oltaisiin satuttu samaan aikaan samaan paikkaan! Ihan loistava yhteensattuma!

Itse lento sujui todella hienosti. Maisemat olivat mitä parhaimmat ja Aureliakin jaksoi vaikka päikkäriaika oli mennyt jo kauan sitten. Perillä sitten jännitettiin bassoa. Ja mikä lykky! Sieltähän se tuli, ihan matkalaukkuhihnaa pitkin muiden matkalaukkujen seassa! Sellaista en ole ennen kokenutkaan, yleensä ne tulee jostain spesiaaliovesta jostain toiselta puolelta lentokenttää :) Ja mikä tärkeintä, basso oli ehjä!

Kuusamossa lähdin ruokametsästykseen. Reissun päällä tuli puputettua ihan mitä sattuu, kun ei ollut valinnan varaa ja halusin saada oikeaa ruokaa. Vehnäpatonki, sehän maistuukin ihan kuivalta, miten ihmiset jaksaa sellaista syödä??! Menin hortoilemaan Kuusamoon ja yhtäkkiä löysin itseni Life-kaupasta. Sinne oli juuri tullut kuorma tuoreita luomuvihanneksia! Huippua! Varsinkin luomupaprikat olivat niin tummia ja terhakoita, etten ole ennen sellaisia nähnytkään! Tästä tulee ihan supermahtava reissu! :)


Olen sillä tavalla vanhanaikainen, että en kuljeta nettiä mukanani. Olen Kuusamon kirjaston koneella, eikä tämä suostu avaamaan kuvia kamerastani. Olisi nimittäin ollut hienoja kuvia, sillä täällä on LUNTA! No, lisään ne jossain vaiheessa jos onnistun :) Palataan...Kuusamon konserttitalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti