keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Mysa, va e de på finska??

Joidenkin mielestä marraskuu on kuukausista ankein. Itse olen aina tykännyt siitä. Pimeydessä on puolensa, nimittäin koskaan ei kynttilät loista yhtä upeasti kuin pimeässä! Ruotsin kielessä on sana, jolle en ole onnistunut keksimään suomennosta, joka kuvaa sitä ihanuutta, mitä pimeässä on. Verbinä se on "mysa" (lausutaan myysa) ja adjektiivina "mysig". Jos haluaa myysata, voi sytyttää kynttilöitä, kääriytyä lämpimään vilttiin, käpertyä takkatulen ääreen tai pehmeään nojatuoliin, juoda hyvää teetä, lukea jotakin kivaa, silittää kissaa tai rakasta ihmistä, syödä (raaka)suklaata, kuunnella ihanaa musiikkia, jutella tai vain olla omissa ajatuksissaan. Ruotsi-suomi-sanakirja antaa suomennokseksi verbin myhäillä  :P Hmm... Synonyymisanakirja taas antaa myhäilyn synonyymeiksi hymyillä tai äännähdellä tyytyväisesti, leppoisasti, muhoilla, myhähdellä. Eihän se ole sama kuin mysa! Kertokaahan minullekin, jos tiedätte mysigille jonkun hyvän suomennoksen. Käpertyminen, lämpö ja pehmeys on ainakin oleellinen osa myysaamista. Ja kissat ovat siinä hommassa mestareita. Kuvat pöllitty jostakin (ruotsalaisesta) blogista, tässä linkki.


Taidan kyllä tietää, mistä marraskuumyönteisyyteni juontaa juurensa... Tietysti siitä, että olen jousimies ja minulla on kohta synttärit :) Se on kiva juttu se. Meni vuosia, etten jaksanut muistaa edes omia synttäreitä, saati kutsua ketään edes kahville, mutta nyt kun olen hurahtanut noihin raakakakkuihin, olen ymmärtänyt, että kaikki kissanristiäismahdollisuudet pitää hyväksikäyttää, nehän ovat oivallinen syy kakkuun! Sitäpaitsi yhtä paljon syitä tarvitsee sille, että voi kutsua mukavia ihmisiä kylään! Täälläpäin ystävät eivät soita ovikelloa, ainoastaan lupatarkastajat ja mormoonit. Siksi ystävät pitää kutsua kylään. Ja kissanristiäiset ovat juuri parhaita tekosyitä sille :) 

Hakusanalla "mysig dukning". Myhäilevä kattaus?? :)

Kyllä muuten tuntuu mahtavalta olla kotona reissun päältä, syödä terveellisiä hihhuliruokia, tehdä liikuntatreenejä, viedä Aurelia hoitoon ja hoitaa itse sillä aikaa tekemättömät asiat. Tuntuu todella minulle sopivalta! Vielä kun saan tiski- ja pyykkivuoret valloitettua, niin kyllä kelpaa :)

Huomenna on muuten jälleen rentoutuskonsertti. Sekin on kivaa :) Sinne on ilmoittautunut aika paljon ihmisiä, mutta jos joku blogilukijoista innostuu osallistumaan, niin mahtuu kyllä! Lisätiedot täältä. Tai no, laitetaan koko mainosjuliste tänne, kun se on aika hieno :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti