keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Mieletön marraskuu!

Nyt on tosi hieno marraskuu! On lämmintä ja kuivaa. Tänään oli sen lisäksi vielä upea auringonpaiste ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Mikäs sen parempaa! Olen ottanut tavaksi bussipysäkeillä ja muualla missä ihmiset alkavat juttelemaan niitänäitä, olla heti kärppänä varmistamassa, että keskustelu menee hyväntuuliseen suuntaan. Silloin molemmille tulee hyvä mieli! Kollektiivinen valittaminen on jo ihan vanhanaikaista :) Tänään oli helppo pitää säähöpöttelyt positiivisina. Katso nyt vaikka näitäkin:
..
 .
 .


Sitten uusi aluevaltaus! Liittyy friikkidieettiin, mutta on niin lievästi friikkiä, että uskallan tännekin laittaa ;) Olen vahvasti sitä mieltä, että laadukas ravinto vaikuttaa oleellisella tavalla ihmisen hyvinvointiin ja sitä kautta myös siihen, kokeeko hän elämänsä olevan hyvää vai päin persettä. Siksi resepti mielestäni sopii just hyvin tähän blogiin, vaikka tää ei varsinaisesti pelkkä piipertäjäblogi olekaan...

Leipä-, eli epäleipäresepti (ei sisällä viljoja ollenkaan) lähti ihan täysin hatusta ja käsistä, ja oli siis ihka ensimmäinen kuivuritestailuni, mutta ihme kyllä toimi, joten tässä tulee ohje:

Raakapipertäjän raakaleipä raakavoineen ja -juustoineen.
Hyvän mielen epäleipä <3


Esin tein mantelimaitoa, joka ei sinällään liittynyt leipään muuten kuin, että ylijäämä mantelimassasta tuli oivallinen pohja leivälle. Mantelimaito on ihan kaikkein paras soijamaidon sun muiden kummajais viljamaitojen tilalle, sitäpaitsi se on aika hyvääkin. Siispä ensin mantelimaidon ohje.

Laita muutama kourallinen luomumanteleita veteen likomaan yön yli. Aamulla huuhtele mantelit ja laita ne tehosekoittimeen ja kaada seuraksi n. puoli litraa vettä. Blendaa pitkään ja hartaasti saadaksesi mahdollisimman tasaista jälkeä. Sen jälkeen siivilöi maito esim lävikköön laitetun harsokankaan läpi tai meillä on sellainen sopivan kokoinen teesiivilälävikkö, joka toimii tähän tarkoitukseen tosi hyvin. Siivilään/harsokankaaseen jää nyt se mantelimassa, ja se otetaan talteen leipää varten.

Herkullisen näköistä töhnää.
Mantelimassa laitetaan takaisin blenderiin, joukkoon heitetään epämääräinen määrä chian siemeniä, amaranttia, psylliumia, hamppuproteiinia sekä loraus tuoretta mantelimaitoa. Ajetaan sileäksi ja annetaan turvota n 15 min.

Massa levitetään nuolijalla kuivurin ritilöille, joihin kannattaa laittaa leivinpaperit ensin. Sitten kuivuri surisemaan loppupäiväksi ja illasta rapeat leipäset ovat valmiit! Tuota reseptiä voi varmasti modata loputtomiin käyttäen just sitä, mitä sattuu kaapissa milloinkin olemaan. Mutta mantelimassa on ainakin aika toimiva pohjana.

Nallepuh ja pikkuleipuri tutkailevat tilannetta.

.
Eilisestä! Olin pitämässä hienoa ja toimivaa Deep Relaxing Sounds -konserttia! Hämmästelen vieläkin sitä viidakkorumpua, mikä oli saanut salin ihan ääriään myöten täyteen. En ehtinyt edes mainostaa koko tapahtumaa kun ilmoittautumisia alkoi satelemaan ovista ja ikkunoista :) Ihan parasta <3 Tunnelma oli tiivis ja lämmin. Kuuntelijat olivat ihan leirikoulumeiningissä kuin sillit suolassa :)

Akustiikka yllätti minut jälleen - positiivisesti! Soittofiilis oli samantapainen kuin jos piirtää kynällä, josta tulee tosi herkästi väriä. Voi piirtää ihan kevyesti ja herkästikin ja silti tulee kunnollista ja ilmaisuvoimaista jälkeä. Ja ihan kaikkein parasta oli, että tyypit tykkäsivät! Ihan uskomatonta, että aikoinaan päähäni putkahtanut villiltä vaikuttava idea on pääässyt näin mahtavalla tavalla toteutumaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti