keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Lunta

Ooooh! Lumihevonen tulee!

Ensilumi <3 Onhan se aina merkittävä virstanpylväs tässä elon ympyrässä... Aurelia katseli innoissaan ikkunasta valkoista maata ja selitti tohkeissaan "Hästen kommer, hevonen tulee!". Olimme juuri lukeneet muumikirjaa, jossa oli lumihevonen...




Sinivalkoinen raakakakku (eilen 6.12.) ja hyvä kakkuseura! Suurpiirteinen resepti:

Pohja: n 2dl liotettuja saksanpähkinöitä, 1dl liotettuja viikunoita ja 1dl liotettuja taateleita blenderissä mössöksi. Noin 200g (laaduksta) voita sulamaan vesihauteeseen, joukkoon sekoitetaan fiiliksen mukainen määrä hunajaa (tai steviaa) sekä piparkakkumaustetta (inkivääriä, kanelia, pomeranssia, neilikkaa kardemummaa, tai jotain sensorttista). Nämä myös blenderiin. Mössö kulhoon ja joukkoon vielä jotakin jauhoa, esim kookos- tai mantelijauhoa sen verran, että tulee tönkkö. Painellaan massa irtopohjavuokaan ja laitetaan jääkaappiin/pakastimeen.

Sininen täyte: Pari pussia sulaneita pakastemustikoita ja aroniamarjoja (tai muita ns. sinisiä marjoja) sekä 1 avocado blenderissä sileäksi. Vesihauteeseen 2dl kookosöljyä sekä maun mukaan hunajaa/steviaa. Sulanut kookosmassa myös blenderiin ja surrautus. Sininen massa kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja laitetaan takaisin jääkaappiin.

Valkoinen täyte: Sulatetaan vielä lisää kookosöljyä, n 1dl. Puristetaan joukkoon 2 sitruunasta mehu. Lisätään kookoslastuja ja/tai kookosjauhoja sekä steviaa ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten vuokaan sinisen täytteen päälle ja koristellaan vaikkapa kookoslastuilla. Pakastimeen vielä vähintään puoleksi tunniksi.



Nyt on töitä riittävästi :) Barokkikeikkaa ja rentoutuskonserttia! Mahtavaa :) Tässä pieni konserttikalenteri siltä varalta, että sattuisi kiinnostamaan ja sopimaan.

10.12. klo 19 Bachin Jouluoratorio Kallion kirkossa. Kallion kirkon kantaattikuoro ja barokkiorkesteri Storia.

14.12. klo 19 Vivaldin Gloria Saksalaisessa kirkossa. Barokkiorkesteri Storia/Fibo sekä joku kuoro.

15.12. klo 17 Deep Relaxing Sounds Bragesalissa, Kasarminkatu 28, 3.krs. Kontrabasso ja harppu!

16.12. kl 17 Deep Relaxing Sounds Lauttasaaren LadyLine (vain naisille!), Vattuniemenkuja 5F, 3.krs.

17.12. kl 15 Deep Relaxing Sounds Tammisaaressa Snåresalissa. Kontrabasso ja kantele+viulu.

Mummo (anoppi) <3 Aikoinaan minua otti valtavasti päähän, kun anoppi tuli meille kylään ja alkoi huseeraamaan. Koin, että hän piti kodinhoitoani huonona kun aina aloitti siivoamisen meille tullessaan, laittoi keittiön (omaansa) järjestykseen ja koko talon uuteen uskoon. Jopa vaatekaappinikin. Minusta se oli todella loukkaavaa. Kas, kun ei vaihtanut vielä verhot ja huonekalutkin! Yritin kovasti ajatella positiivista, mutta se tuntui aivan mahdottomalta. Avauduin tästä siskolleni ja hänen kommentti avasi silmäni. "Vau, mä olisin tosi onnellinen jos joku tulis siivoamaan mun kaapit!". Niinpä! Silmänräpäyksessä avautui mielettömän avara hyvien asioiden kokonaisuus! Miten upeaa ja kiitollista on, että mummo hoitaa lapsia, tiskaa, siivoaa, laittaa pyykit, järjestää jne! Aivan megamahtavaa!! Ja kun hän vielä tykkääkin siitä! Ja minulle jää valtavasti aikaa ja energiaa tehdä sellaista, josta minä tykkään!

Ei tullut lumihevonen, mutta tuli äitihevonen :)


Meinasin unohtaa luukun. Mutta löytyihän se. Tästä tuli hyvä mieli:

Luukku 7



2 kommenttia:

  1. Anonyymi14.12.11

    Heh, juuri tuosta anoppi/äitijutusta puhuttiin naapurin kanssa. Häntä ärsytti suunnattomasti kun oma äiti alkoi aina kastella kukkia tms kylään tultuaan. Minä taas olen ikionnellinen kun anoppi nyppii kukista kuivat pois ja jopa vie välillä kotiinsa mullanvaihtoon. Ja siivoaa keittiön aina käydessään. Tervetuloa vaan auttamaan, en ota itseeni! :)
    Reetta

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Onneksi siskoni oli kyllin viisas avaamaan silmäni! Kyllä anopin apu on ihan mahtavaa :)

    VastaaPoista