sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kukkaismuija

No niin! Kirja nimeltä Luksusmuija ja seuraelämän salat (Katri Manninen ja Sanna Stellan). Aiheina vapauttava vastuunotto, raatorehellisyys, posketon positiivisuus, ylioptimistinen realismi ja toiveikas muutosmyönteisyys. Tässä koosteena itseeni parhaiten kolahtaneet jutut. Feel free to lainata kirjastosta ja lue koko kirja :) 
 
Yhtäkkiä huomasin, että meidän vanhassa kamerassahan on makro! Uskomatonta!!!!


.

.
Sadepisarat saakin sitten koristaa tätä postausta :)

Tasan yksi ihminen voi tehdä sinut onnelliseksi. Sinä itse. Sinä määrittelet ehdot, joiden pitää täyttyä, että voit tuntea itsesi onnelliseksi. Jos asetat onnesi ehdoiksi miljoonaomaisuuden, maailmanmenestyksen ja puolison, joka lukee ajatuksesi ja tekee aina niin kuin haluat, olet erittäin suurella todennäköisyydellä valtaosa elämästäsi onneton. Tämä on tietysti ongelma vain silloin, jos kärsit onnettomana olemisesta. (Ymmärsit oikein: on ihmisiä, jotka suorastaan nauttivat omasta onnettomuudestaan.)

Onneksi oli ollut hyvä sade!


Jos sen sijaan valitset onnen avaimiksi sen, että saat tänäänkin ruokaa (tai edes jotain ruokaa muistuttavaa) ja kuivan ja lämpimän nukkumapaikan (tai edes paikan, johon voit käpertyä nukkumaan) onnen saavuttaminen ei ole kovin vaikeaa.

Onnen saavuttaminen on luultavasti paljon helpompaa kuin neliapilan löytäminen!

.
Onnen viisi viisautta
Onnellisen Luksusmuijan maailmassa pätevät seuraavat säännöt:

1. Vain sinä itse voit tehdä itsesi onnelliseksi.
2. Onnea ei tarvitse ansaita, sillä se kuuluu automaattisesti kaikille.
3. Jos kiinnität huomiota vain siihen, mikä elämässäsi on pielessä tai mitä elämästäsi puuttuu, olet onneton. Jos kiinnität huomiota vain siihen, mikä elämässä on hyvää, olet onnellinen.
4. Sinä päätät mihin kiinnität huomiosi.
5. On täysin luonnollista olla onnellinen kaikesta siitä hyvästä mitä elämässä jo on, mutta silti odottaa tulevaisuudelta vieläkin hauskempia, ihanampia, ylellisempiä ja jännittävämpiä asioita, sillä muutos ja kehitys on luonnollinen osa elämää.
Samalla tavalla kuin yksi ihminen voi tehdä sinut onnelliseksi, vain yksi ihminen voi saada sinut tuntemaan itsesi rakastetuksi. Arvaa sata kertaa kuka kumma se mahtaa olla. (Viiden pisteen vihje: katso peiliin.)


Oletko koskaan miettinyt, mitä rakkaus oikeastaan on? Onko se rakastettusi katse? Pikkuvauvan tuoksu? Koirasi kuonon kosketus polvellasi? Ystävän kanssa jaettu nauru? Rakastamasi bändin hittibiisi? Onko rakkaus sitä, että annat kaikkesi toisten eteen? Tai kärsit rakastettusi jätettyä sinut?


Arvaa uudelleen! Rakkaus ei ole tekoja, lupauksia tai sanoja. Se ei ole kaupankäynnin väline eikä ase, jolla kiristää muut toimimaan vasten tahtoaan. Rakkaus on vain ja ainoastaan sinussa oleva tunne ihan samalla tavalla kuin suru, ilo, kateus tai kiitollisuus. Koska Luksusmuijat tietävät rakkauden olevan vain miellyttävä fyysinen tunne heidän kehossaan, he eivät yritä etsiä rakkautta sieltä, missä sitä ei ole. He eivät vaadi rakkauteen vedoten muilta asioita, joita muut eivät pysty antamaan, eivätkä tee itse rakkauden nimissä rakkaudettomia tekoja.


Se miten kohtelemme rakastamiamme ihmisiä ei kerro siitä, miten paljon heitä rakastamme, vaan siitä miten rehellisiä olemme itsellemme ja muille, miten paljon vastuuta otamme elämästämme ja teoistamme ja miten hyvin tunnemme muut ja heidän tarpeensa. Jos haluat uudelleen tuntea rakkauden tunteen, rakkaudellisten tekojen vaatiminen toiselta on epätoivoisin ja työläin tapa saada rakkauden tunne takaisin kehoosi. 


Koska Luksusmuija ymmärtää rakkauden olevan nimenomaan hänessä itsessään oleva tunne, hän ei jää naama norsunkärsällä odottamaan, että muut herättäisivät hänessä rakkaudentunteita. Siinä missä Myrtsimimmi vielä itkee rakauden perään, reipas Luksusmuija lilluu ihan itse aiheuttamissaan rakkaudentunteissa. Jos joku toinen onnistuu sen lisäksi toimimaan tavalla, joka täyttää Luksusmuijan rakkaudella kuin kevätliukkaat terveyskeskuksen kaatuneilla mummoilla, se on hänelle vain mieluisaa bonusta, ei paha pakkomielle.


Iloisella itserakkaudella on usein magneettinen vaikutus, mutta se toimii vain ja ainoastaan, jos rakastat itseäsi itsesi takia, et siksi että muut alkaisivat ihailla ja rakastaa sinua enemmän. Eli kuten eräs nelivuotias Luksusmuija osuvasti totesi: "Kaikki tykkää siitä, joka on aina iloinen kuin lintunen."

.Yhdeksän tapaa ylentää elämää

1. Ala pitää unileirejä: varaa viikonloppu nukkumiseen.
2. Hengitä joka aamu ja ilta kymmenen kertaa oikein syvään.
3. Ala kuljettaa mukanasi vesipulloa ja muista juoda siitä säännöllisin väliajoin
4. Mene kerran päivässä kymmeneksi minuutiksi ulos, hengitä syvään ja katsele pilviä, tähtiä, kasveja, eläimiä, ötököitä tai miehiä.
5. Syö kerran päivässä kaikessa rauhassa hyvä lämmin ateria [...]
6. Vähennä kahvinkulutuksesi puoleen ainakin kahden viikon ajaksi.
7. Venyttele kerran päivässä 10 minuuttia vaikkapa telkkaria katsoessasi.
8. Vaihda joka toinen alkoholiannos vesilasilliseen.
9. Opettele rentouttamaan kehosi iltaisin hengittelemällä syvään ja kuvittelemalla miten kehosi muuttuu raaja kerrallaan lämpimäksi, rennoksi ja raskaaksi.


Niin, ja on siinä kamerassa ihan kelpo zoomikin :)

.

"Älä unohda minua" -niminen kukkanen.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti