tiistai 19. kesäkuuta 2012

Voiton puolella

Hyvää tänään -bloggailun tarkoitushan on löytää hyvää tilanteessa kuin tilanteessa. Myöskin niissä haastavemmissa... Tässä viime päivinä havahduin kipuun ja lopulta jouduin myöntämään, että pienikin liikkuminen sattuu. Noidannuoli. Nyt todellakin tiedän, miltä se tuntuu. On se ennenkin oireillut, mutta ei näin pahana. Ilman itkuja, hetkellisiä toivottomuuden tunteita ja rumia sanoja en selvinnyt. Mutta löytyi myös hyvää, ja sen etsiminen kaiken inhottavuuden keskellä olikin melkeinpä kaikkein parasta!

Opin aika paljon erilaisia juttuja: Liikkumaan selkä suorana ja optimoimaan liikkeitä niin, että kipu olisi mahdollisimman pieni. Opin, tai oikeammin sain opetella rauhallisuutta ja pidempää pinnaa. Opin huomaamaan kuinka voi itse auttaa itseään (selvisin ilman lääkäreitä ja lääkkeitä). Tajusin olla kiitollinen hyvästä perusfysiikasta ja motoriikastani. Samoin myös olla erittäin kiitollinen miehelleni, joka jaksoi hoitaa selkääni, jaksoi auttaa lastenhoitojutuissa ja jaksoi kuunnella valitustani sen pahemmin ärsyyntymättä. Ja teki raakakakkuakin!Ja jipii! Nyt selkä on melkein kunnossa! ...yhtäkkiä tuli mieleen vanhan kansan tapa koputtaa puuta. Sehän on pöhköä, koska siinä oletus on, että muuten sairastuu??! Itse ajattelen, että terveydestä puhuminen vain vahvistaa omaa terveyttä. Kyllä muuten taas muistaa arvostaa toimivaa fysiikkaa! Ajattelin seuraavaksi jakaa kanssanne hyvät ja toimivaksi todetut niksit ihan vain kaiken varalta... 

Parasta selälle oli mieheltäni oppimani venyttelyt ja hyvin leppoisat rangan rullaukset. Ja tietysti Sippoin Wellnessin VitalForm. Salaisuus venyttelyissä on järjestys sekä venytyksien kesto. Tämä salainen järjestys on näinkin ihmeellinen: pohkeet, pakarat, etureisi, takareisi, selkä. Venytyksien kesto on vähintään 2min ja ne tulee tehdä niin kevyesti ja leppoisasti, että venytysasentoon voisi vaikka nukahtaa. Kuten voi käydä jos venyttelee makuultaan sängyssä ;) Rankarullaukset taas kuuluvat Sippoin Wellnessin Aalto-liikesarjaan ja sen, kuten VitalForminkin, voi blogikirjoitusta paremmin oppia Sippoin Wellness -treeneissä tai kursseilla :) .
Ja sitten hyvänmakuisia uutisia :) Espooseen on avattu Schönberg´s -niminen luomuruokakauppa! Kävin kierroksella ja ihastuin erityisesti laadukkaan oloiseen hedelmä/vihannes- (kauppaslangin koominen hevi) tarjontaan sekä monipuoliseen liha- ja kalatarjontaan. Lisäplussaa taustamusiikittomuudesta! Pieni seikka, johon ehkei juuri kukaan kiinnitä huomiota, mutta jota vaunuissa nukkuvaa lastaan työntävä tarkkakorvaiseksi koulutettu muusikkoäiti osaa arvostaa erittäin paljon! Hintataso samaa kuin Ruohonjuuressa tai Maatilatorilla, eli hieman kalliihkompi kuin Alepa... FB-sivujaan tykkäämällä, saa päivityksiä esim. minä päivänä tinkimaidot tulee, milloin luomukahvila on päässyt aloittaaman, millon mitäkin tarjousta jne :)

Nitraatitonta luomulammasmakkaraa, mums!!!

Mehulingolle riitti kotiinviemisiä :)
.
No joo. Johan riitti mainoshöpinät :) Vaikka hyviä juttuja mainostan kyllä ihan mielelläni. Väliaika small talk: Eilen oli loistava kesäsää, tänään taas upean raikastava ja luontoa elävöittävä sadekeli :)

.
Sain tänään luettua loppuun sen hauskan kirjan, josta aiemmin mainitsin. Katri Manninen, Sanna Stellan: Luksusmuija ja seuraelämän salat. Juu, kyllä vain. Luulin itsekin ensin, että kyseessä pintaliitäjä blingbling-bimbo ja kuinka olla se hihittävin bilehile, mutta yllättävästi kirjan luksus ei viittaakaan ulkoiseen vaan sisäiseen luksukseen! Siis elämänlaatuun, kuinka olla onnellinen, tuntea rakkautta jne. Kirja oli niin hauskasti ja osuvasti kirjoitettu, että repeilin ääneen julkisilla paikoilla :D Jälleen suosittelen (ensisijaisesti naisille, joiden oletettavastikin on miehiä helpompi löytää oma sisäinen luksusmuijansa. Joku mies voisi kyllä kirjoittaa Luksusjäbän elämänlaadusta myös!). Kirja on kyllä ihan oman blogipostauksensa väärti, yritän siis saada sellaisen aikaiseksi lähiaikoina. Kirja loppuu ytimekkäästi: "Jos muiden teoreettiset mallit eivät kolahda, tee kuten tämän kirjan kirjoittajat ja keksi oma filosofiasi. Nimeä se vaikkapa "Huipputyyppi"-, "Supergimma"- tai "Megamummo"-filosofiaksi." :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti