sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vuosipäivän kunniaksi pizzaa ja suklaata

.
Luonto on todella upea juuri nyt! Näin ilahduttavan upea kallio on aivan lähikauppamme vieressä. Se on jännä paikka, koska kukaan ei tunnu huomaavan sitä. Jopa kaupan nurkilla rälläävät pussikaljoittelijat ovat antaneet tämän paikan olla aivan rauhassa, ei roskan roskaa! :)







Ihmeellisyyttä! Ruokapöydällämme on jo jonkin aikaa pyörinyt avaamaton sähkölasku, koska kukaan ei ole uskaltanut avata sitä. Tänään päätin ryhtyä toimeen. Samalla harjoittelin positiivista ajattelua. Mitä positiivista nyt laskuista voi keksiä? No, ajattelin, että se on varmaan joku hyvä tasauslasku. Samalla muistin Voima-kirjan ehdotuksen suhtautua laskuihin kiitollisuudella. Se on varsin hauska suhtautumistapa. Tähän tyyliin: "On kyllä hieno juttu, että sähköyhtiö on toimittanut meille sähköä niin paljon kun ikinä ollaan tarvittu! Taidanpa kiittää heitä antamalla heille tämän verran rahaa". Jep, kiitoksia sähköyhtiö :) Lasku olikin juuri mitä tilasin: tasauslasku summa alle 2e, siirretään seuraavaan laskuun :)


Ai niin, ja tänäänhän on vuosipäivä!! ...Hä, tornit?? Puhun tietysti mieheni synttäreistä! ;) Juhlistimme tätä päivää nauttimalla superherkullista ja superterveellistä juhlaruokaa: pizzaa ja suklaata :) No suklaa oli tietysti raakasuklaata ja pizza epäpizzaa, mitä luulit? ;) En kyllä muista milloin olisin pizzaa viimeksi syönyt, joten ehkä en muista mille se oikeasti maistuu, mutta tämä epäpizza oli ainakin aivan sikahyvää! Tässä ohje:


Epäpizza, aivan tykkihyvää!!! <3


Epäpizza

Pohja: 
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2rkl psylliumjauhoa
4rkl oliiviöljyä
Täyte: 
Ihan mitä vain :)






Pizzapohjan ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan vetäytyä ainakin 10min, että taikina muuttuu vetisestä tahmeaksi. Levitetään nuolijalla pellille leivinpaperin päälle ja laitetaan uuniin 200 asteeseen 5min. 


5min jälkeen pelti uunista ulos, levitetään haluttu täyte. Eli meidän tapauksessa tomaattipyreetä, luomumeetvurstia, luomuoliiveja, lampaanjuustokuutioita, paistettua luomujauhelihaa, paistettua parsakaalia ja kaiken peitoksi kermajuustoviipaleita. Takaisin uuniin n 20 minuutiksi, kunnes näyttää syömäkelpoiselta. Toimii!! Yllättävästi tuo pizzapohjakin oli herkullisen rapea ja pysyi kasassa vaikka söi käsinkin. Aika kivaa olla terveyshihhuli kun saa syödä älyttömän hyvää ruokaa ja hyvällä omatunnolla nautiskellen!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi6.10.11

    Kiitos ohjeesta, tää oli todella hyvää! En oo "tavallisesta" pizzasta saanut koskaan näin hyvää.

    - Kirsi

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että toimii sielläkin :)

    VastaaPoista