maanantai 26. syyskuuta 2011

Happy happy joy joy... ;)

"Sun elämä vaikuttaa tosi onnelliselta blogin perusteella", "teillä vaikuttaa olevan niin hauskaa aina kun luen sun blogia" jne. No, myönnettäköön... Kyllä tämä onnen metsästys on tuottanut tulosta. Minusta nykyään oikeastikin enimmäkseen tuntuu, että asiat ovat mainiosti, minulla on kivaa ja ympärilläni on niin paljon kaikkea kaunista :)


Mutta! Tämä on kaikkien oikeus, myös sinun! Sinulla todellakin on oikeus nauttia elämästä, onnellisuudesta ja kauneudesta! Olet olemassa täällä nimenomaan sitä varten!


Kysehän on siitä, mihin asioihin kiinnitämme huomiota. Vastaanotamme niin valtavasti informaatiota päivän mittaan, että automaattisestikin suodatamme ja valikoimme, mikä on tärkeää. Ihmislajin eloonjäämisen kannalta on aikoinaan ollut tärkeää kiinnittää huomioita uhkiin ja vaaroihin. Evoluutio onkin varmaan suosinut niitä, joilla on ollut herkkä (ja automaattinen) "vaaratutka".

Kauneustutka löysi tämän :)
 .

Nykypäivänä automaattinen vaaratutka tekee enimmäkseen ihan turhaa työtä. Mutta tiedostavalla ajattelulla voi rakentaa aivoihin uusia informaationkulkureittejä. Ai miten? No aktivoimalla hyvien asioiden tutkaa! (vähän vaikuttaa, että Sosiaalinen äly -nimistä kirjaa olisi viime aikoina luettu... ;)

Mitä enemmän kiinnitän hyviin asioihin huomiota... :) Hyödynnetään se kulttuurimme aikaansaama etu, että meillä nykypäivänä on mahdollisuus käyttää ajatusenergiaamme hyviin asioihin! Eikä tarvitse olla sataprosenttisen megapositiivinen. Aivot vahventavat niitä kytköksiä, mitä eniten käytetään. Ja silloinhan riittää jos 51% ajatuksista ovat positiivisia ;)
Oivaltava ilmaisu oli muuten jälleen samaisessa Dan Golemanin Sosiaalinen äly -kirjassa! Lainaus onnellisuustutkija Jaak Pankseppiltä (joka baltialaisesta nimestään huolimatta on proffa Ohio Bowling Green State Universityssä).

Päämäärä ei ole pakonomainen myönteisyys - jatkuvan iloisuuden vaatimus - vaan pikemminkin kyky palata omin avuin tyytyväiseen mielentilaan tilanteessa kuin tilanteessa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti