perjantai 29. heinäkuuta 2011

Jääkaappikylmää mangoaaaah...

Tänään tuli mieleen hyvä aforismi, jota en kuitenkaan ihan kokonaan saa päähäni. En edes muista kenen se oli. Mutta sisältö oli kutakuinkin, että jos aikoo sijoittaa rahaa, niin paras sijoitus on sijoittaa itseensä. Vähän lennokkaammin ja runollisemmin se kyllä oikeasti oli sanottu... Anyway, palkkaa oli tipahtanut tilille, joten sijoitin: Raakasuklaa-aineksia :P

Ei siihen onneksi nyt ihan koko palkkaa mennyt, mutta täytyy vähän säästää Ruohonjuuren ystävämyyntiäkin varten :) Tuossa linkissä on muuten tällä hetkellä 315 ilmoittautunutta osallistujaa. Mahtaa olla tiivis tunnelma...

Pienen tytön kanssa piikikkäässä ja nokkosentäyteisessä pusikossa ei kovin paljoa ehdi vadelmia tsiikailla. Vihdoin keksin hyvän keinon rauhassa poimia vadelmia. Tietysti silloin kun Aurelian nukkuu päikkäreitään kärryissä! Ja voi että niitä taas riitti, ihan tässä kotitalon nurkilla! Pari metriä kun menee polulta metsään, niin ei sinne koirat vaivaudu reviirejään merkkaamaan. Toivottavasti...


Vattupensaiden äärellä.


Vattuilun jälkeen koitti lähtö Ruohonjuureen. Ajattelin, että Aurelian vedellessä sikeitä kärryissä pihalla, nakkaan vadelmat jääkaappiin, otan sieltä jotain syötävää mukaan. Ja voih, mitä jääkaapissa olikaan!!! Aamulla unenpöpperössä olin nakannut tehosekoittimeen kokonaisen pussin mangokuutioita, niitä kun tuntui olevan niin vähän. Sitten vasta huomasin, että pussissa lukee 300g... Kannussa oli jo avokado ja kaikenmoisia superjauhoja, joten eikun sileäksi vain. Tuli niin reilu satsi, että oli pakko laittaa puolet jääkaappiin. Siellähän se minua odotti! Jääkaappikylmää mangosmoothieta!!! Nopeasti isoon kertakäyttömukiin ja eikun menoksi. Ja kylläpäs tunsin itseni niin tärkeäksi ja muodikkaaksi kun hörppäilin superpirtelöä bussiin juostessa... ;)


Aurelia on ihana pikkuprinsessa. Olin aamulla pukenut hänet tavallisiin shortseihin ja T-paitaan. Ei kulunut montaa hetkeä, kun hän tuli luokseni kukkamekon kanssa, että tämä päälle! Ja rannerenkaita pitää olla myös. Korut eivät näköjään haittaa soittamistakaan. Itse en käytä muita koruja kuin kihla- ja vihkisormuksia ja nekin otan pois soittaessa, joten jostain muualta tulee tuo blingblingmeininki :)


Aurelia keksi vasemmalle kädelle tekemistä.


Nyt on muuten kunnon superherkkusuklaat jääkaapissa tekeytymässä :) 



Tässä vielä raakasuklaan perusohje:

Raakakaakaomassaa
Kookosöljyä
Makeutusta (steviaa, hunajaa, intiaanisokeria tms)
Ruususuolaa

Määrät fiiliksen mukaan. Tai no, suolaa ehkä aika homeopaattisesti (siis tositosi vähän). Kaikki ainekset vesihauteeseen sulamaan tasaiseksi massaksi.

Joukkoon voi heittää mitä milloinkin keksii ja tekee mieli. Esim superjauheita kuten maca, lucuma, aswagandha ja hamppujauhe. Kaikenlaiset pähkinät, kuivahedelmät ja mausteet sopii myös. Ja tietysti myös tuoreet marjat! :)

Sitten seos muotteihin tai laakeille lautasille ja jääkaappiin tunniksi. Saa syödä hyvällä omatunnolla niin paljon kuin kehtaa ja tavaraa riittää :)


Ai niin. Eilispäivästä en ehtinyt kirjoittaa. Hyvää siinäkin oli. Esim katto pään päällä. Kameraan oli tallentunut näkymä bussin ikkunasta:



6 kommenttia:

  1. Ihana prinsessa! Hyvä että osaa pitää puoliaan koristautumisen suhteen, kun äiti ei aina tajuu (kun sen äiti ei ikinä tajunnut...) <3

    VastaaPoista
  2. Tai ehkä se tajusi, mutta sille oli opetettu, että koristautuminen ja hienostelu on huonoja juttuja... Onneksi on tosiaan tämä pieni prinsessa, niin äitikin pääsee blingblingkauppaan hypistelemään kaikkea sellaista, mitä ei itse päälleen osaisi laittaa... :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi1.8.11

    Hei, mitä eroa on sillä, että laittaako suklaaseen raakakaakaomassaa vai kaakaovoita? Ekan keran tein tänään kans raakasuklaata ja laitoin kaakaovoita ja kookosöljyä pohjaksi. T. Jonna

    VastaaPoista
  4. Moi! Raakakaakaomassa on käytännössä sama kuin raakakaakaovoi ja raakakaakaojauhe. Eli jos laittaa pelkkää kaakaovoita, eikä ollenkaan lisää kaakaojauhetta, niin tulee "valkoista" suklaata.

    Suosin kaakaomassaa ihan vain laiskuuden vuoksi ;) Kun käyttää kaakaomassaa, niin ei tarvii erikseen lisätä kaakaojauhetta. Tosin jos käyttää kaakaovoi+kaakaojauhe-yhdistelmää, niin voi makunsa mukaan laittaa vähemmän/enemmän kaakaojauhoa riippuen miten tummasta suklaasta tykkää.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi15.8.11

    Kiitos vastauksesta! Mulla sattuu olemaan iso pussi sitä kaakaojauhetta, en ole sitä oikeen vielä osannut muuhun käyttää. Joten taidan jatkossa ostaa siis raakasuklaaseen sitä kaakaovoita. Tosi harjoitteluasteella mulla kyllä on vielä toi suklaatehtailu..

    VastaaPoista
  6. Harjoittelijoitahan me ollaan kaikki. Tai mestareita. Kummin vain haluamme asian katsoa ;)

    Raakasuklaan teko on mahtavaa, yleensä onnistuu aina. Tai jos menikin pieleen, niin voi helposti sulattaa uudelleen ja sekoittaa toisenlaisen satsin :)

    Kaakaovoi on muuten tosi hyvää käsirasvaa myös! Ja mun mielestä se on pelkältäänkin syötynä hyvää! :)

    VastaaPoista