sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Harjoittelu tekee mestarin

Vihdoinkin onnistuin superfood-karppi-rawfood-kakun kanssa! Tätä olenkin hionnut jo aikani, joten kai sitä nyt täytyykin pikkuhiljaa olla mestari... ;) Kakku oli siskoni synttäreille, laitan reseptin tuonne lopuksi. Ja olipas muuten kivaa hippaloida ja tavata ihmisiä! :) Tämä hyvis-meininki on näköjään muuttanut sosiaalista käyttäytymistänikin. Mikä on ainoastaan hyvä juttu :) Huomasin juhlissa, että aikaisempaan verrattuna oli paljon helpompaa kuunnella muiden juttuja, olla innostunut, olla empaattinen, olla kannustava, olla lähimmäinen! Ihanaa, että se kummallinen pakko olla äänessä ja pakko jyrätä mielipiteillään alkaa hälvetä. Pikkuhiljaa... Mutta hiljaa paras tulee :) Nimim. Jonakin päivänä olen mestari!

Kuunteleminen on vähän kuin lukisi naistenlehdestä jotakin kiinnostavaa elämäntarinaa. Paitsi, että on mahdollisuus kysellä ja tarkentaa. Ja myös rohkaista ja kiittää! Miten en ole ennen tajunnut tätä!??

Superraakasuklaakakku-sanahirviö :P

Tästä tuli mieleen toinenkin sosiaalinen tapahtuma... Kuntosalilla yleensä treenaan niin keskittyneesti, etten oikeastaam juuri kiinnitä muihin huomiota. Tällä kertaa kuitenkin yksi vähän-enemmän-kuin-hieman pyylevä nainen kiinnitti huomioni. Ihmettelin, että miksi ihmeessä läski raahautuu salille tekemään jotain tyhjänpäiväistä vemputusta kun voisi saada tuloksia aikaan, jos tekisi jotakin järkevää. No, äkkiä se unohtui kun aloin treenaamaan omiani tosipaljonjärkevämpiä juttuja... Mutta istuessani yksin saunanlauteilla tämä nainen tuli seuraksi. Päätin haastaa itseni! Päätin, että haluan keskustella tämän naisen kanssa jakaen iloa ja hyvää mieltä. Olisin halunnut puhua järkevästä treenaamisesta ja olisin halunnut tietää, miltä tuntuu olla noin läski. Mutta ymmärsin, että näillä puheenaiheilla ei pystyisi jakamaan iloa ja hyvää mieltä. Siispä aloitin neutraalista perusaiheesta - säästä. Nainen oli hyväntuulinen ja lähti iloisena mukaan keskusteluun ja meillä oli todella antoisa keskustelu! Puhuimme mm. musiikista, musisoinnista, tanssista ja yleensäkin taiteesta! En enää edes muistanut, että keskustelukumppani oli "joku läski" vaan hän olikin upea, sydämellinen nainen! Kylläpäs sain taas läksyn! :D

Ja hassu juttu havahdutti bussipysäkillä :) Kiireinen mies tuuppasi minua sännätessään bussiinsa. Ei mitenkään kovasti, mutta kuitenkin sen verran, että viestitti ärtymystä siitä, että olin hänen mielestään tiellä. Ennen vanhaan olisin kihissyt kiukusta, mutta nyt - mitä ihmettä! Nyt vain jatkoin rauhallista olemistani ja ainoa ajatus, mikä episodista nousi mieleen oli ihan vilpitön ja valoisa ajatus, että "hyvä jos sille tuli siitä parempi olo".

Pitää riemuita pienistä edistysaskeleista, eikö!? :) Ja tietysti pikkusen morkkista jos on käyttäytynyt tyhmästi, mutta vain sen verran, että muistaa onnistumisensa vahvemmin. Näin fokus pysyy oleellisessa ja suunta hyvänä :)

Superraakasuklaakakku

Pohja:
200g voita
2dl pähkinöitä, esim hassel, cashew, saksan, manteli...

Laita voi vesihauteeseen sulamaan. Laita tyhjä blenderi pyörimään ja pudottele päphkinät kannen annostusreiästä sisään (varo, ne pomppii kuin popcornit!) ja saat näin pähkinäjauhoa+rouhetta. Sekoita voi ja pähkinämönjä kipossa. Lisää tilkkanen vettä ja jauhoja (esim kookos-) jotta saat taikinasta paksun oloisen. Painele sitten kakkuvuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte:
7 kananmunaa
½-1dl sukrinia (tai muuta sokeria)
2dl kookosöljyä
n 200g raakakaakaomassaa
1 rkl macaa
½dl kookosjauhoa
steviaa ja vaniljaa maun mukaan

Laita kaakaomassa ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Riko 7 kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon sukrin (tmv), tämä rakenteen kannalta, että syntyy sitko, mikä esim stevialla ei onnistu. Anna koneen vispata kananmunat kunnolliseksi ja tiukaksi vaahdoksi (en suosittele vispaamaan käsin!). Lisää kaakao-kookos-sulaan loput ainekset ja sekoita. Tarkista, että massa on riittävän haaleaa tai laita tarvittaessa jääkaappiin jäähtymään. Kaada haalealämpöinen kaakaomassa kananmunavaahtoon samalla vatkaten/sekoittaen. Kippaa sitten koko komeus kakkuvuokaan pohjan päälle. Koristele esim. mulperin marjoilla ja viinirypäleillä ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten n 3-5h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti