tiistai 3. tammikuuta 2012

Valkeutta

Siitä nautittiin täysillä niin kauan kuin sitä kesti! Lumesta siis <3 Vihdoinkin käyttöä Kuusamon Kenkäateljeen löydölle!


Aurelia tekee lumipalloja.
.
.
Olipas muuten puhdistava kokemus siivota vaatekaappi! Yksi jätesäkillinen (rikkinäisiä) meni roskikseen ja toinen säkillinen kirpparille. Tai siis tuossahan ne säkit vielä nököttää odottamassa noutajaa... Mutta kaappiin ei jäänyt juuri mitään. Mikä on hyvä juttu, koska nyt on tilaa uudelle! Uteliaisuudella odotankin, mitä se tulee olemaan :) Ja sitäpaitsi aika mahtavaa, että kaapin ovikin menee ihan helposti kiinni!

.
.
.
Päähäni on jäänyt pyörimään kiintoisa lause jostakin lukemastani kirjasta:

Elämän tarkoitus on kielteisyyden voittaminen.

Itse kääntäisin vielä muotoon "Elämän tarkoitus on myönteisyyden saavuttaminen", koska jonkin voittaminenhan tarkoittaa samalla sitä, että on jokin asia joka on vihollinen ja jota pitää vastustaa. Hyvän puolesta toimiminen on kuitenkin paljon toimivampaa - ja kivempaa! - kuin huonon vastustaminen. Mutta itse asia on mielestäni ihan hyvin oivallettu. Elämän tarkoitus on kielteisyyden voittaminen. Ei ole väliä onko tuo absoluuttisen totta, mutta jos ajattelee sen olevan totta, voi elämä tuntua mukavan merkittävältä ja kiinnostavalta. Ja ikävät asiat on helppo nähdä uudesta näkökulmasta. Ne ovat hyvää harjoitteluvastusta myönteisyyden saavuttamisen oppimisessa. Tai kääntäen: kuinka voisi oppia voittamaan kielteisyyden, jos sitä ei koskaan tulisi vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti