maanantai 9. tammikuuta 2012

Tyhjiä hetkiä elämä täynnä

Lapsena yksi ärsyttävimmistä asioista oli, jos ei ollut mitään tekemistä. Sittemmin olen huomannut kuinka tärkeitä tällaiset hetket ovat luovuuden kannalta. Tänään minulla oli hetki, jolloin minulla ei ollut mitään tekemistä. Mummo <3 Aurelia nukkui päiväunia ja mummo työnteli vaunuja lumessa. Kun ei ollut muuta tekemistä lähdin ulos kävelylle. Reitti vei minut kahvilaan, jonne jäin hetkeksi lueskelemaan mielenkiintoista kirjaa. Ja sitten se tapahtui! Kotimatkalla aivot alkoivat yhtäkkiä suoltaa ideoita! Sain paljon uusia ideoita rentoutuskonserttejani varten! Se ilahdutti ja innosti kovasti, koska - kuten aiemmin jo kirjoitin - olen tuntenut itseni melko tyhjäksi ja väsyneeksi edellisten jäljiltä ja ollut hieman epävarma jaksanko hetkeen niitä enää järjestääkään. Nyt tuli niin hyviä ideoita, että ajatus konserttijärjestelyistä alkaa jo kutkuttamaan! :D Hienoa! Näin se elämä vie eteenpäin!


Luovuuden kannalta tyhjät hetket ovat tärkeitä. Siellä kahvilassa lukemani kirja oli hyvällä tavalla ajatuksia herättävä. Wayne W. Dyer: Vaikuta kohtaloosi. Tuli mieleen, että "tyhjän hetken" voisi optimoida, että tyhjän sijaan se olisikin supertyhjä ;) Eli sehän on sitten meditaatio. Olen pitkään miettinyt, että olisi varmastikin hyvästä luovuudelle ja kaikenlaiselle positiivisuudelle ja hyvinvoinnille jos meditoisi säännöllisesti. Kuitenkin ajatus meditaatiosta on tuntunut niin hankalalta ja vaikealta, että en ole edes uskaltanut kunnolla yrittää. Dyerin kirjassa oli kuitenkin niin helpon tuntuinen meditaatio-ohje, että seuraavan kerran kun "ei ole mitään tekemistä", niin aion uskaltautua meditoimaan. Ja jos ei muuten, niin järjestän itselleni sellaisen hetken, minullahan ihan oikeasti on siihen mahdollisuus. Niin, se kirjan meditaatio-ohje? Kas tässä:

Ryhdy meditoimaan keskittäen mielesi kaikkein korkeimpaan periaatteeseen, joka on maallisen elämän vähäpätöisyyksien tuolla puolen.

That´s it! Ei siis tarvitse vaikean kuuloisesti "tyhjentää mieltään" ja "olla ajattelematta mitään", vaan tietoisesti ohjata keskittymistään. Vaikuttaa mielekkäältä ja kokeilemisen arvoiselta!

Ei vaikuta yhtään hullummalta tuo meditaatiohomma!

Kahvilassa muistin myös taannoin tekemäni harjoituksen ja tein sen uudestaan. Voin lämpimästi suositella tätä jokaiselle. Helppo ja yksinkertainen ja erittäin mieluisa! Tein harjoituksen toista kertaa ja vastaukset olivat aivan toiset kuin ensimmäisellä kerralla! Näin se menee. Kirjoita paperille otsikko: "10 asiaa, joiden tekemisestä pidän, koska ne ovat hauskoja/kivoja/miellyttäviä" ja ryhdy täyttämään kohta kohdalta. Sitten kirjoita toinen otsikko "10 asiaa joista pidän, koska minusta tuntuu hyvältä jälkeenpäin" ja täytä nämä kohdat. Hommaan kuuluu, että ei pidä miettiä liikaa vaan nopeasti vain kirjoittaa ylös siinä järjestyksessä kuin päähän pälkähtää.

Muistan kun ensimmäistä kertaa tein harjoituksen (n kk sitten) ja se tuntui aluksi todella vaikealta. Tällä kertaa se olikin hyvin helppo ja juttuja tuli paljon enemmän kuin 10, en tiedä kuinka pitkä lista olisi tullut, ellei aika olisi loppunut kesken (puhelin soi, Aurelia oli herännyt ja minut tilattiin kotiin). Jännää on huomata ero näiden listojen välillä, moni asia yllätti etenkin jälkimmäisessä listassa.

Tältä näyttivät tämän päivän listat:

10 asiaa, joiden tekemisestä pidän, koska niiden tekeminen on hauskaa ja miellyttävää:
1. Ulkoilu luonnossa
2. Mukavien ihmisten kanssa oleminen
3. Nauraminen
4. Elämäntaito-oppaiden lukeminen
5. Keskusteleminen kiinnostavista aiheista
6. Eläinten (erit. kissat ja koirat) helliminen ja silittäminen
7. Puutarhassa myllääminen
8. Vesiväreillä maalaaminen
9. Elinvoimaa vahvistavat energiavirrat/-harjoitukset
10. Bändissä/orkesterissa soittaminen (=ei solistista vastuuta)
11. Läheisyys, mieheni ja tyttäreni pussailu ja halailu
12. Saunassa ja lämmössä oleminen
13. Avannossa käyminen
14. Matkustaminen 


10 asiaa, joista pidän, koska minulle tulee hyvä olo jälkeenpäin:
1. Herääminen aikaisin
2. Tietoinen hengitys (Sippoin -hengitys)
3. Urheileminen
4. Syvävenyttely
5. Soittotreeni
6. Siivoaminen
7. Rästiin jääneiden asioiden hoito
8. Kaoottisten asioiden järjestäminen
9. Laadukkaan ruokavalion noudattaminen
10. Aikainen nukkumaanmeno ja pitkät yöunet
11. Itsehillintä ärsyttävässä tilanteessa
12. Tiskaaminen
13. Terveellisen aterian valmistaminen
14. Perusteellinen peseytyminen, kuivaharjaus, kuorinta, naamiot jne.
Ha hahahaa! Voi elämä minkä näköistä! No, jälkeenpäin tuntuu hyvältä...
 .

3 kommenttia:

 1. Anonyymi10.1.12

  Mitään tekemättä ! "Tyhjä olotila" ?

  Käsittämätöntä. Epätodellista, sairaan mielen tuotetta.

  VastaaPoista
 2. Jaahas. Miten positiivisuutta harrastava henkilö vastaa provokaatioon? No vaikka näin: pidä tunkkis! Hah haaa haaa :D

  VastaaPoista
 3. Huippu vastaus ;)

  Täytyykin kokeilla noiden listojen tekemistä.

  VastaaPoista