sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Synttäriä :)

Nyt tulee kakkupläjäystä! Mangokakku, mansikkakakku ja suklaakakku, kaikki superterveellisiä raakakakkuja, slurps :P Meillähän oli tietysti Aurelian 2v-synttärit ja talo täynnä hauskoja ihmisiä. Tässä ensin hieman tunnelmakuvia. Kameraani oli tallentunut yllätyskuvia, hyvä niin, koska en itse ehtinyt räpsiä riittävästi. Kannattaa siis jättää kamera lojumaan! :)

Sopuisat serkukset Nallepuhien kanssa <3

Huomaa myös kinkkusiipaleet kakkuejen joukossa...

Kelluvat kynttilät.


Sitten pieni kahvakuulatreeni väliin.

Ja aika hyvällä suoralla selälläkin.

4 kg, kolmannes Aurelian elopainosta!

Pikku Myy -kampaus.


Mansikka-goji-kakku
Sitten ne kakkureseptit, toivottavasti vielä muistan miten tein ne. Hatustahan ne aina tulee, vaikka yrittäisi resepistä katsoakin... 

Kaikkien kolmen kakkujen pohja oli samasta taikinasta. Tarvitaan mantelirouhetta ja helpoin tapa on valmistaa se näin: Pirtelökone laitetaan päälle tyhjänä ja sitten kannen reiästä tiputellaan kuivat (EI liotetut!) mantelit ym pähkinät vähän kerrallaan ja peitetään reikä äkkiä kädellä, ettei ne pähkinät lentele ympäriinsä. Pähkinöitä kannattaa jauhaa useampi desi, riippuen tietysti minkä verran kakkua (ja pohjaa) haluaa.

Laitetaan rouhejauhot kulhoon, kaadetaan reilusti sulatettua voita tai kookosöljyä joukkoon. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään makeutusta (suosittelen steviaa) ja muita jauhoja sekä vettä niin paljon, että saadaan tahmea koostumus. Muita jauhoja ovat esim raakakaakaojauhe, psyllium, kookosjauhe, lucuma. Sitten taikina painellaan vuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin.

Mansikka-goji-täyte:

Nämä ainekset ajetaan sileäksi blenderissä sillä aikaa kuin 2dl kookosöljyä sulaa vesihauteessa.

1kg sulaneita pakastemansikoita
2dl liotettuja (luomu!)gojimarjoja
3 rkl lucumajauhoa
sopivasti steviaa ja vaniljaa

Mangokakku
Valmis mössö kipataan kippoon, lisätään kookosöljy ja sekoitetaan käsin esim vispilällä. Nimittäin että jostain syystä kookosöljy leikkaa jos sen lisää suoraan blenderiin ja ajaa kovilla kierroksilla. Käsivoimin on siis varmempi tapa sekoittaa nämä! Sitten maistetaan seosta ja lisätään tarvittaessa aineksia. Lopuksi kaavitaan piirakkavuokaan pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin ainakin tunniksi. Pinnalle voi laittaa vaikkapa pakastekuivattuja mansikkasiivuja.


Mangotäyte:

Valmistetaan samalla tavalla kuin mansikkatäyte, mutta mansikan tilalle n 1kg sulaneita mangokuutioita. Tämän kakun koristelin persimonsiivuilla ja kookoslastuilla. Lisäsin täytteeseen myös hieman kookosjauhoja, koska se vaikutti niin löysältä.

Suklaatäyte:

Tästä kakusta tuli ns aikuisten kakku, stydiä settiä siis. Tämä on tehty suklaamousseohjeen mukaan, mutta saamani palautteen perusteella kakku saattaa helposti lässähtää joten ajattelin, että nyt fiksaan niin, että ei varmana lässähdä... Joten Kirsi, kokeilen ensi kerralla tätä ;D

Suklaakakku
Vatkaa 6 luomukananmunaa + makeutusaine kovaksi vaahdoksi. Makeutusaineeksi suosittelen tähän raakaruokosokeria, palmusokeria tai esim sukrinia (joka on fermentoitu pöytäsokerista eikä sisällä hiilareita), koska se tekee paremman sitkon kuin stevia. Ja määrä tietysti maun mukaan :)

Sulatetaan vesihauteessa summanmutikan verran raakakaakaomassaa, kookosöljyä ja raakahunajaa. Joukkoon sekoitetaan superjauhoja, esim lucuma ja kookosjauhoja sen verran, että saadaan aavistuksen verran kiinteämpi koostumus (itse laitoin liikaa ja tuli hieman betoninen kakku...). Sekoita vielä kananmunavaahto joukkoon ja koristele vaikkapa kookoshiutaleilla ja luomuviinirypäleillä. Sitten jääkaappiin n tunniksi.

Kiitos Kirsi arvokkaasta kakkupalautteesta! Laittakaahan muutkin kakkukokemuksenne jakoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti