torstai 5. tammikuuta 2012

Nyt mä olen muotitietoinen!

Maailma on nyt menossa aika hyvään suuntaan joissakin asioissa! Tajusin sen kun kapuan lehtihyllyssä oli tyrkyllä uutuuslehti "Karppaaja". Selailin sitä aivan ihmeissäni. Kymmenen vuotta sitten kun itse tutustuin aiheeseen, se oli todellisten kummajaisten touhua ja erittäin epäilyttävää, enkä kehdannut kertoa kenellekään millaista ruokavaliota noudatin. Nyt se on trendikästä ja myy. Ihmeellistä. Ja salamimakkaraakin voi syödä välipalana julkisesti! Enää ei tarvitse mennä välipalalle invavessaan piiloon muiden kummeksuvia katseita ;D Muutenkin maailmalla on nyt todella hyvä trendi menossa, kun kaikenlainen luonnonmukaisuus ja henkinen hyvinvointi on in! Tähän suuntaan kun mennään, niin 2012 huuhaavuosi on täällä! :) Olethan sinäkin muotitietoinen?!

Steviastakin lehdessä puhuttiin, hyvään sävyyn. Stevia on upea esimerkki siitä, miten byrokratian kiemurat oikeasti voi voittaa! Tuolloin 10v sitten steviasta vain kirjoitettiin foorumeilla, että miten se on superkasvi, mutta kun sitä ei saa mistään kun EU on kieltänyt sen. Sitten tuli nettikaupat ja sitä sai tilata kalliilla ulkomailta. Sitten sitä alkoi ilmestymään luomukauppojen kosmetiikkahyllyille, oltiin nimittäin löydetty byrokraattinen porsaanreikä: stevia oli kielletty elintarvikkeena, mutta ei ihonhoitotuotteena! Siemeniäkin sai puutarhakaupasta ja salakarppaajat ryhtyivät tekemään omia salaviljelmiä parvekkeilleen. (Minäkin kasvatin komeat kasvit, mutta valitettavasti myös ötökät olivat mieltyneet sen makeuteen...)

Ja lopulta: mitä ihmettä! Nykyään stevia on laillinen makeutusaine ja sitä jopa suositellaan jossain mainstream höpönlöpö terveyslehdessä! (Reunahuomautus: kysehän on politiikasta ja rahasta, tuskin steviaa oltaisiin laillistettu, ellei kokakolalla olisi ollut sormensa pelissä. Kas, löytyi jotakin hyvää siitäkin yhtiöstä!!). Ja jos joku ei vielä tiedä mikä stevia on, niin kerrottakoon, että se on makeutukseen sokerin/aspartaamin/ym sijaan käytettävä terveellinen kasvi, joka pitää insuliinitasot matalana eikä sisällä kaloreita juuri yhtään. Toimii kaikenlaisessa ruuanlaitossa, kuumissa ja kylmissä ja liukenee myös nesteeseen. Suosittelen, mutta kohtuullisina määrinä! Ei muuten, mutta se ei maistu enää hyvälle, jos sen kanssa liiottelee...

Lopuksi vielä kotiäidin ihmeellinen selviytymistarina: Tänään oli katastrofin ainekset kasassa: oli liian myöhäinen ilta pienelle tytölle, liian pitkä kotimatka, liian vähäiset eväät, liian monta bussinvaihtoa ja pahin kaikista: tutti oli kadonnut matkan varrelle! Pelkäsin pahinta ja varauduin erittäin raskaaseen ja pitkään kotimatkaan. Mutta ihmeellinen valo oli kanssani, se oli suorastaan magicciä: vaihtobussit tulivat miltei suoraan heti ja pisimmälle bussimatkalle osui kyytiin Aurelian vauvamuskarituttu Sara perheineen. Luojan kiitos!!!! Tytöillä oli niin jutut menossa, ettei tuttia muistanut kukaan. Tuttiriippuvaisten lasten äidit varmasti ymmärtävät kuinka todella kiitollinen olin maailmankaikkeudelle tästä lykystä!! Murphylle pitkät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti