perjantai 28. lokakuuta 2011

Mikä akustiikka!!!

Vau mikä musiikkitalo! Siis ei se nyt niin kovin kaunis ole, mutta aivan huikea akustiikka! Todellakin olen sitä mieltä, että Suomessa on hyvä olla tällainen supermesta! Pääsin tänään testaamaan harjoitussalia barokkiorkesterin kanssa. Varmaan suolikieletkin vaikuttivat asiaan, ne ovat sen verran löysemmät ja paksummat, että ne värähtelevät vielä voimakkaammin kuin tavalliset metallikielet. Mutta jumantsuikka mikä lattiavärinä!! Hyvä kun pysyi itse pystyssä kun tiettyjä säveliä soitti! :) Veikkaisin, että jonkinsortin kelluva lattia siellä oli. Tänne kun saisi tulla pitämään Deep Relaxing Sounds -konsertteja, niin vau!

Barokkitunnelmia.

Barokkimuusikoiden kanssa on aina superhauskaa soittaa. Musiikki muuttuu niin eläväiseksi, ettei malta itsekään pysyä nahoissaan. Se todellakin rokkaa! Haluaisi vain huudella riemun kiljahduksia ja päästellä ihastuneita huokauksia. Barokkimusiikki on tavallaan aika lähellä kansanmusiikkia, se tulee ihan lähelle ja elitistisen ja jäykän sijaan se on elävää, valoisaa ja riemastuttavaa :) Ihan just niin kuin ajattelen, että musiikin kuuluisikin olla. Tuottaa kuulijalleen vahvaa energiaa, riemua, voittajan fiilistä.

Jos kuulut niihin, jotka ajattelevat, että "klassinen musiikki" on jotain tosi tylsää eliittipelle viulunvingutusta, niin mene ihmeessä aidon barokkibändin konserttiin! Sellaisia kuten Suomalainen Barokkiorkesteri (ent. Kuudennen kerroksen orkesteri) tai Helsingin Barokkiorkesteri. Saatat todellakin innostua! En itsekään ole kovin suuri klassisen viulunvingutuksen fani, mutta barokkiviuluissa on upea, sielukas ja tosi monella eri tavalla puhutteleva soundi. Aaah, suolikielet. Kyllä, lampaan tai naudan suolista, tai oikeammin suonista tehdyt. Ei siis sovellu herkkänahkaisille vegaaneille ;P

Suolikielibasso.

Urbaanilegendan mukaan yhden barokkibasson suolikieleen tarvitaan neljäkymmentä lammasta. Nam.... ;)

Tulee hieno marraskuu, olen useammassakin barokkiproduktiossa mukana soittamassa. Ihan parasta! <3

Joku elitistiporho oli parkkeerannut mersunsa musiikkitalon lämpiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti