keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Lisää valoa!

Tämä päivä on muistuttanut minua valon tarpeellisuudesta ja voimasta. Keli on ollut outo, välillä kirkasta auringonpaistetta ja sitten yhtäkkiä todella pimeää ja rajuja kuuroja. Valo vaikuttaa. Sen huomaa varsinkin nyt kun ulkovaloa alkaa olla vähemmän. 


.
Toisaalta pimeys. Tänään isuimme iltapalalla kun ukkonen vei sähköt. Yhtäkkiä maailma oli pelkkää mustaa. Yksi aisti oli poissa. Jännää! Kaikki muut aistit valpastuivat, etenkin tuntoaisti kun piti löytää tulitikut jostakin ja mahdollisimman äkkiä. Ja sytyttää varovasti koska pieni tyttö oli tarrautunut tiukasti syliin. Maailma tuntui kovin erilaiselta. Haavoittuvalta. Kuinka paljon meidän elämästä on riippuvaista sähköstä! Ja mitä meillä on ilman sitä? 

Aistit valppaana pimeässä.

Aloin miettimään muita perheenjäseniä, kuinka he löytäisivät kotiin pimeässä, olisiko kotimatka vaarallista jos pimeässä liikkuu omituisia tyyppejä. Toisaalta sähköjen ollessa pois oli ihanan hiljaista ja rauhallista. Koneet eivät surisseet eikä kadulla möykännyt kukaan. Oli varsin helppoa elää nyt-hetkessä kun oli tunne, ettei voi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, ja ettei tarvitsekaan. Sai uusia näkökulmia moniin asioihin. Ja nyt ymmärrän, miksi sähkökatkokset ylittävät uutiskynnyksen. Se mullistaa ihmisten maailmaa aika paljon :)

Romanttinen kylpyhetki.

Valo. Se tosiaan on jännä juttu. Sitä voi ajatella vertauskuvana elinvoimalle. Tai jos mennään fotonitasolle, niin ei tarvitse olla vertauskuvallinenkaan, mutta se on jo niin hifiä, että se ehkä on helpompi jättää fyysikoille... Tai voi sen valon ajatella sähkömagneettisena varauksena, mikä kaikessa elollisessa on, ja joka syntyy juuri siitä, että se elää. Sama mitä huuhaakielellä sanotaan auraksi. Seuraava pätkä onkin sellaista huuhaatekstiä, että oksat pois... ;)

Mitä enemmän valoa jossakin elollisessa on, sen elinvoimaisempi se on. Koskee myös meitä ihmisiä. Saamme valoa - valosta! Auringosta. Kun se paistaa, mekin paistamme. Kun ulkoisesti on kirkasta, on usein sisäisestikin kirkasta. Se on ihan helppo ymmärtää ja huomata. Ei ihme, että muinaiset kultit ovat pitäneet aurinkoa jumalana, kaiken valon lähteenä.


Tämä kuhisee elämää. Nam ;P
Mutta me voimme vahvistaa meidän "valoa" myös esim. syömällä paljon valoa sisältävää ruokaa. Mahdollisimman "elollista" ruokaa, eli sellaista, mikä vielä elää. Lähinnä siis idut ja maitohappobakteerit. Näitä kannattaakin syödä etenkin nyt kun ulkoinen valo on vähässä. Luomuruoka ja monet superfoodit sisältävät myös valoa. Ne ovat terveellisiä ja auttaa meitä jaksamaan paremmin. Juurikin tuon valon takia. Ruoka, jossa on vahva aura vahvistaa myös meidän omaa auraa.

Omaa valoaan voi vahvistaa myös mielen tasolla. Ajattelemalla valoisia ajatuksia. Eikä pelkästään ajatella, vaan myös toteuttaa valoisia ajatuksia omassa asennoitumisessa ja etenkin suhteessa toisiin ihmisiin. "Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi". Vahvistamalla muiden valoa, tukemalla kaikkea, mikä vahvistaa heidän elinvoimaansa vahvistat myös omaa valoasi!

Tällaista huuhaata tällä kertaa. Jätän mainitsematta "Universaalin Valon Lähteen", ettei menisi liiaksi jeesusteluksi. Mutta sen verran sanon kuitenkin, että sekin on erittäin varteenotettava valon lähde. Ja sitä on hienoa vaalia omassa elämässä.


Lopuksi valopirtelön resepti :) Tätä jos vedät, saatat tuntea itsesi aika elinvoimaiseksi:

 
1rkl chlorellaa
1 rkl spirulinaa
1 rkl siitepölyrakeita
½ avocado
1 rkl MSM:ää
1 rkl chian siemeniä
ripaus steviaa
vettäSopii tosi hyvin inkamarjojen kanssa. Niitäkin olisi voinut laittaa joukkoon, mutta päätin pureskella ne ihan itse omilla hampaillani, koska blenderimme ei saa niitä sileäksi. Sitäpaitsi pureskeleminen on ihan terveellistä. Ei kaikkea kannata laittaa blenderissä mössöksi vaikka smoothiet niin muodikkaita ovatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti