lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kesäloma

Se on kesän ensimmäinen virallinen lomapäivä päättäjäisjuhlineen! Onnea kaikille valmistuneille tai muuten vain kesälomansa ansainneille! Kaupunki oli täynnä kesäisesti pukeutuneita ja (ainakin silloin päivällä vielä) sopivan iloisia juhlijoita. Ja sattui vielä aivan loistava kesäkeli!

Bussimatkalla isoveljen päättäjäisjuhliin.

Joo joutuuui aarmaaaas aaaa-aaikaaa

Hauska sattuma. Kävelin päättäjäisjuhlien jälkeen kaupungilla ja Aurelia oli juuri nukahtanut kärryyn. Mietin itsekseni kuinkahan paljon kello mahtaisi olla, että voisin vähän seurata kuinka kauan Aurelia nukkuu. Ihan samantien kuulin kun vieressäni seisoskeleva mies sanoi kaverilleen "Se on vähän päälle kaksitoista" ja heti perään takanani kulkevasta porukasta kuului "Varttia yli kaksitoista". Kollektiivinen kello toimii :)

Minä juhlin kesäkauden alkajaisia vilauttelemalla valkoista (nyt jo hieman punaista) ihoa auringolle :) Nurmikolla on mahtava maata, eivät ne maadoitushörhöt voi ihan väärässä olla :) Eli ne, jotka sanovat, että ihmisen on hyvä olla suorassa kontaktissa maahan. Mihin siis perustuu myös tämä niin muodikas barefoottaus. Tai no ainakin nimi on tosi muodikas... ;) Joka tapauksessa on rentouttavaa katsella maailmaa ihan kirjaimellisesti ruohonjuuriperspektiivistä.

Se on kesä ny!

Näkymä maan tasalta.

Iltapäivästä kävin tosiaan sillä parjatulla peruskestävyyslenkillä. Maisemat oli hienot ja muutenkin juoksu rullasi kivasti. Juoksurattaita en tarvinnut, sillä mummo oli Aurelian kanssa leikkipuistossa. Ja hyvä niin, koska rattailla ei olisi ollut niin helppoa edetä tätä reittiä:

Matka kulki portin läpi...

...rantakaislikossa...

...uimarannan ohitse...

sekä kiinnostavan vedenylityspaikan läpi.

Lenkin jälkeen pääsin omassa rauhassa ottamaan pitkän kaavan suihkun kuivaharjauksineen kaikkineen. Se on pikkulapsen äidille ihan oikeasti superluksusta!! Eläköön mummot! :)

Ja hei! Pitkästä aikaa jaan taas superloistavan reseptin :) Sen piti ehkä olla smoothie, mutta matkan varrella sainkin päähäni tehdä siitä moussea. Nehän ovat minun tekemänä periaatteesa sama juttu, mutta toisessa on enemmän nestettä. Tänään tuli mahtava rawfood suklaamousse ihan vahingossa. Tai no, kuohukerma ei ole rawfoodia, jos saisi vielä pastöroimatonta kermaa, niin sitten olisi! En ehtinyt edes valokuvaamaan, kun se oli niin hyvää (eli se hupeni niin äkkiä). Mutta tätä sinne tehosekoittimeen meni:

Ensin nämä tehosekoittimessa sekaisin:

Puolikas avokaado
Raakakaakaojauhetta ehkä 4rkl
Lucumajauhoa 2tl
Bourbon vaniljaa 1tl
Ripaus steviaa, ehkä 1/4tl
Loraus kuohukermaa
Pikkuisen lähdevettä

Sitten tähän iloiseen joukkoon vielä kourallinen jäisiä mustikoita
ja hetkonen koneen pörräystä. Lusikoidaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti