keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Pikkuviulu

Finnsinmäellä Espoossa on käynnissä pienten lasten musiikkileiri. Olimme siellä tänään Aurelian kanssa opettamassa bassonsoittoa :) Aamukiireessä harmillisesti vain kamera jäi kotiin, joten kuvia ei tullut. Huomenna menemme uudestaan, joten kuvia sitten ensi kerralla! Aurelia oli ihan ihmeissään kun aloitimme päivän orkesteritreeneillä ja sali oli täynnä  pikkuruisia selloja, viuluja ja bassoja. Myös orkesterin ohjaajalla oli oma lapsikatras mukanaan, joista nuorin muutaman kuukauden Aureliaa vanhempi, joten muitakin taaperoita pyöri jaloissa ihmettelemässä. Aurelia innostui kun näki pikkuisen 1/10-viulun ja halusi vain soittaa sitä kokoajan. Minä yritin samalla opettaa leirin basistia ja samalla katsoa, etteivät viulut hajoa Aurelian käsissä.

Onneksi tavallisia viuluja on lastenkin kokoja. Leirillä käytössä lähinnä neljä viimeistä.

Aurelia sanoo kaikkia jousisoittimia bassoksi. Ehkä hän ajattelikin viulut nähdessään, että vihdoinkin ovat älynneet tehdä vauvojen bassoja. Hän halusi nimittäin soittaa viulujakin bassoasennossa vaikka yritin näyttää miten viulua oikeasti pidetään. 

Aikuisten basso ja vauvojen basso

Onneksi pieni 10-vuotias basso-oppilaani tykästyi Aureliaan kovasti ja välitunneilla viihdytti Aureliaa  innoissaan sillä välin kun minä kahvittelin opettajien kanssa. Mahtavampi juttu, koska olin hieman jännittänyt kuinka homma sujuisi kun en saanut leirille mukaan ketään lapsenhoitajaa. Soittotunti oppilaan kanssa vähän tosin kärsi Aurelian läsnäolosta. Nimittäin keskittymisen herpaantumisen takia, koska molemmat jäimme naureskelemaan Aurelian luokkatutkimuksille ja aina hän vain löysi mitä ihmeellisimpiä tutkimuskohteita :)

Lounaan jälkeen lähdimme kotiin ja Aurelia nukahti rattaisiin. Kotimatkalla pölpötin siskoni kanssa puhelimessa. Päivän piristystä sekin! :)

Iltapäivästä vedettiin kotiäitien leikkipuistojumpat jälleen kahdestaan uskollisen jumpparin Tarjan kanssa. Hieno tapa yhdistää lapsen leikkipuistoilut, ulkoilman hyödyt ja liikunta. Koko treenin ajan pilvet roikkuivat niskassa, mutta ei tullut vettä. Mutta treenin jälkeen kotimatkalla sade ryöpsähtikin sitten ihan kunnolla. Loistava taiminki :)

Illalla on kuunpimennys klo 22:13 ja keskiyöllä vielä lisäksi täysikuu. Saapi nähdä mitä kuuhulluuksia ensi yö tuo mukanaan... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti