maanantai 2. toukokuuta 2011

Haaste

Hyvää tänään??! Ensinnäkin, mikä on "hyvää" ja mistä voi tietää onko hyvä vai huono? Tällaista ajatusta on tullut vastaan päivän aikana miettiessäni mitä kirjoittaisin. Näkökantoja on aina enemmän kuin yksi, joten on mahdoton sanoa, onko jokin asia hyvä tai huono. Joten oikeastaan kaikki päivän tapahtumat voivat olla hyviä. Tai huonoja. Ja siinähän se juju juuri piilee!

Voin itse valita kumman näkökannan otan. Esim. emme mahtuneet bussiin kun siinä oli jo kahdet kärryt. Hyvä vai huono asia? Hyvä sikäli, että pysäkillä oli muita lapsia, joiden elämää Aurelia kiinnostuneena tarkkaili., eikä hänen tarvinnut keskeyttää sitä. Ja seuraavassa bussissa, johon mahduttiin oli mukava äiti ja tyttärensä kanssa, jonka kanssa keskustellessa tuli hyvä mieli. Ja tämä bussi toi meidät lähemmäksi kotia kuin se, johon emme mahtuneet. 

Myönnetään, valittaminen on paljon helpompaa. Suorastaan liian helppoa. Tuostakin bussiasiasta olisi ollut niin helppo löytää huonoja asioita. Hyviä puolia piti hetken miettiä. Mutta haastetta pitää olla!! Haluan haastaa sinutkin hyvä lukija! Unohda "haaste" muotisanana, tämä on oikea haaste! :)

Oikealle vai vasemmalle
HAASTE:
Ensi kerralla, kun olet osallisena tapahtumaa, jonka ajattelet olevan "huono" tai kun kuulet tuttavasi valittavan "huonosta" tapahtumasta, pysähdy hetkeksi ja pyri löytämään kolme (3) hyvää näkökulmaa tapahtuneeseen! Aluksi voi tuntua teennäiseltä, mutta pienen ajan kuluttua ("huonon" hetken mentyä ohi) huomannet, että hyvät asiat olivat ihan oikeita ja että niitä onkin paljon enemmän kuin kolme. Tuttavasikin saattaa saada uusia näkökulmia!

Tässä esimerkkejä omasta elämästä, eli tämän päivän hyviä juttuja :)

5-minuuttinen. Hieno hetki! Otin sen itselleni. Minun oli tarkoitus mennä treenaamaan bassonsoittoa mieheni hoitaessa Aureliaa. Ajatukseni olivat levottomat ja päätin ottaa itselleni rauhoitushetken. Laitoin herätyksen soimaan viiden minuutin päähän ja istahdin parvekkeen tuolille. Hommaan kuului, että en saa tehdä ajattelemisen lisäksi mitään muuta sen viisiminuuttisen aikana. Viisi minuuttia oli juuri sopiva aika. Tarpeeksi lyhyt, jottei ruvennut häiritsemään, että tuhlaan treeniaikaani mutta tarpeeksi pitkä, että sain rauhoitettua ajatukseni ja lopulta aloin jo odottamaan, että jokohan se kello voisi piipata.

Googlen kuvahaku "hieno hetki"

Päiväunet. Mistä tietää, tarviiko lapsi vielä toiset päiväunet? No siitä, että se itse kömpii omaan sänkyynsä, laittaa toisen tutin suuhunsa ja toisen käteensä unileluksi ja painaa vielä päänsä tyynyyn. <3

Äiti hei, mua väsyttää!!

Uutiset (vai juorut?). Kaikkien terroristien isä on päästetty ikivihreille laitumille. Toivotaan, että se tuo mukanaan mahdollisimman paljon kaikkea hyvää.

Kevät. Se jatkuu kylmästä kelistä huolimatta. Vai mitä tuumaat näistä mahtavanvärisistä lehtikuusen käpysistä! :)


Keikkaa. Rentoutuskonserttitoiminta jatkuu! Seuraava konsertti järjestetään 22.5. Vallilan LadyLinessä. Siitä tulee aikanaan kyllä enemmän ja tarkempaa mainosta, mutta saa laittaa kalenteriin jo nyt jos kiinnostaa! :)


3 kommenttia:

 1. Anonyymi4.5.11

  Hieno tuo mainos, harmi, että minulta meni nuo kulttuuriuutiset, yritin sen mökiltä käsin tallentaa, vaan ei ollut onnistunut, ehkä se löytyisi Ylen areenalta...?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Siskoni on avustanut sen tekemisessä tosi paljon. Juttu löytyy tosiaan sieltä Areenasta, linkki oli jossakin aikaisemmassa kirjoituksessani.

  Juu, nyt löytyi, eli tämän jutun lopussa:
  http://hyvaatanaan.blogspot.com/2011/04/paivan-hyvia-juttuja.html

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5.5.11

  Löysin sen kuitenkin noista tallenteista ja katsoin eilen... mukavaa, että olet uskaltautunut yrittämään ja saitte sille vielä julkisuuttakin!

  Elina K

  VastaaPoista