torstai 5. toukokuuta 2011

Työtä ja yllättäviä tapaamisia

Musiikkiopinahjo Metropolia. Metropolian Ruoholahden toimipiste on hauska paikka. Aina kun menen sinne, törmään siellä hämmästyttävän moniin tuttuihin. Olin siellä tänään muutaman tunnin töissä, kontrabasistien tutkintolautakunnassa. Ja tottakai tapasin samalla useitakin ihmisiä joihin "olisi pitänyt olla yhteydessä jo kauan sitten". No, sainpas nämäkin yhteydenotot hoidettua helposti ;) Näiden tapaamisten jälkeen on vielä useampi ovi auki tulevaisuuteen, mutta se on vain hienoa!

Idolstuomarointi. Lautakuntatyö sopii minulle. Se on tavallaan samantapaista kuin opettaminen, mutta tarvitsee vain arvioida mikä juttu toimii ja mitä vielä pitää kehittää ja kertoa millä tavalla sen mahdollisesti voisi tehdä. Ei siis tarvitse tehdä lainkaan sitä raskasta juuritason pedagogista työtä, eli vaatia, motkottaa ja potkia eteenpäin.

Flyygeli ja basso odottivat lavalla konsertin alkamista.

Pieni poika. Tutkintojen jälkeen Aurelia tuli mummon kanssa leikkipuistosta Metropolian kuppilaan. Aurelia istui kärryissä syömässä välipalaa kun pieni, ehkä 8v poika tuli luoksemmme. Hän oli suloisen pikkuvanha, teititteli ja puhui kirjakieltä.
"Onko tämä teidän lapsi?"
"On", vastasin.
Johon poika ihailevasti: "Ajatella! Ihan oma lapsi! Minä tykkään tällaisista pienistä lapsista."

Hoitosetä. Aamulla ennen tutkintoja olimme Aurelian kanssa leikkipuistossa. Kotiäitien ja lapsiensa lisäksi siellä oli päiväkotiryhmiä. Eräs ryhmä pisti silmään. Muilla ryhmillä oli flegmaattiset keski-ikäiset hoitotädit, mutta tällä ryhmällä oli nuori miespuolinen lastenhoitaja. Hetken ihmettelin, että minkä ihmeen skeittipojan hoiviin lapset on uskottu. Mies oli nuori, ja ulkonäkönsä puolesta olisin ajatellut, että biletys ja jengihengailu olisivat hänelle enemmän omiaan kuin lastenhoito. Nopeasti kuitenkin huomasin, että lapset kunnioittivat ja ihailivat tätä miestä tosi paljon. He tekivät innoissaan kaiken, mitä hän käski. Mies itse taas huomioi jokaisen ryhmäläisensä henkilökohtaisesti ja käyttäytyi muutenkin kunnoittavasti heitä kohtaan. Kyllä tuonne lastenhoitopuolelle tarvittaisiin lisää tällaisia miehiä!

Aurelia pyöräilee hoitosedän ohitse.
Välipäivä. Eilisen kahvakuulatreenin ja BodyPumpin jälkeen tuntui todellakin sopivalta ottaa liikunnan kannalta tämä päivä iisimmin... Tuo on aika tiukka yhdistelmä samalle päivälle. Taidan mennä vielä illaksi syvävenyttelemään, niin ehkä huomisen sängystänousu sujuu sulavammin kuin tänään... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti