lauantai 7. toukokuuta 2011

Elämän ytimessä

Ei se lopputulos, vaan prosessi. Tekemisen riemua. Tätä minulle opettaa tyttäreni Aurelia. Tänään hän ei malttanut aamiaistaa kanssamme parvekkeella, vaan seinustalla olevat kukkaruukut ja muut tilpehöörit kiinnostivat häntä enemmän. Sieltä hän löysi paperipussillisen täydeltä ruusupavun siemeniä. Koska olin jo viime kesänä päättänyt, että en enää istuta niitä, niin en jaksanut olla moksiskaan, kun Aurelia kaatoi kaikki pavut pitkin parveketta. Jatkoimme syömistä ja Aurelia touhujaan. Kohta huomasin, että Aurelia hyvin keskittyneesti noukki papuja takaisin pussiin. Voi kuinka ihanaa, ajattelin, hän siivoaakin jälkensä. Menin jopa auttamaan häntä, kun muutama papu oli mennyt niin hankalaan paikkaan, ettei hän meinannut saada niitä sieltä.

Aurelia laittaa papuja pussiin.

Olimme jo syöneet valmiiksi ja menneet sisälle keittiöön astioidemme kanssa kun parvekkeelta kuului rullaavien papujen ääni... Ei se hyvä juttu lopu kesken, kun sen aloittaa uudestaan!

No mutku kerättävät pavut loppui!

Näkökulmani ovat näköjään välillä niin itsestäänselviä, ettei muita vaihtoehtoja tule edes mieleen. Pavut putoaa lattialle -> ne pitää korjata talteen. Mitä nyt muutakaan? Huvittuneena yllätyin tästä toisesta näkökulmasta. Papuja on jännä laittaa pusiin -> ne pitää kaataa ulos, jotta ne voi laittaa pussiin. Ja sitäpaitsi papujen kaataminenkin on kivaa! Ei se lopputulos vaan prosessi...

Päivän homma oli pihatalkoot. Tykkään ulkotöistä ja nappasin isot puutarhasakset. Olin jo pitkin talvea himoinnut päästä leikkaamaan näitä valtavia risuisia pensaita ja puita tolkullisiksi. Enempi parempi, ajattelin ja ryhdyin hommaan. Ja leikkasinkin niitä tosi reilulla kädellä. Kaikki matalaksi vaan. Mutta nyt pihamme on paljon parempi. Aurinko pääsee paistamaan kukkapenkkeihin ja vesakkonokkospusikot ovat poissa. Risujen ja sotkujen alla ollut upea kallio tuli esiin. Tiedän myös, että vaikka pensaat ja puut näyttävät juuri nyt ihan tynkäsiltä, leikkaaminen kuitenkin tuuheuttaa ja vehreyttää niitä ajan kuluessa. Tästä olikin tosi helppo löytää vertauskuva elämään. Jos oikeasti haluaa elämäänsä muutosta, pitää karsia asioita tosi reilulla kädellä. Löytää se ydin ja keskittyä siihen.

Elämän ytimessä. Tämän verran jäi jäljelle valtavasta risupensaasta.

Talkooeväät. Taustalla näkyy putsattu kallio.

Rohkeus ja halu kulkea omaa tietä. Ne olivat tämän päivän hyviä asioita. Ainakin soittotreenin suhteen. Klassinen muusikko kunnioittaa säveltäjiä ja nuottia. Ne ovat totuus, eikä niitä mennä laittamaan uusiksi.  Tai sitten siitä pitää tehdä kokonaan uusi teos. Mutta minä tunnustan julkisesti, että olen  muuttanut biisejä. Jopa kaksi! Ensinnäkin olen muuttanut soolobassolle sävelletyn kappaleen soitettavaksi kvartin alempaa. Siis hui miten radikaalia!! Eihän kukaan basisti tee niin! Ainakaan nyt alaspäin!

En ymmärrä, miksi bassolle sävelletään kappaleita niin korkealle, kun se on vaikeampi soittaa ja kuulostaa huonommalta. Ja saman voisi soittaa vaikkapa sellolla paljon helpommin ja kauniimmin. Toisen soolobassolle sävelletyn kappaleen heitinkin kokonaista oktaavin matalammaksi, ainakin osittain. Tämän oktaavitransponaation lisäksi kyllä tein toisenkin tosi rajun tempun: deletoin sieltä välistä pois pätkiä, jotka mielestäni ovat surkean kuuloisia. Siis huh huh!! Varmaan säveltäjä kääntyisi haudassaan, jos olisi kuollut!

Leikkaa-liimaa-nuotti

Kävin treenaamassa myös kahvakuulaa. Luksuskuntosalilla. Siellä oli riittävästi tilaa kuulailuun, erinomaisen raikas ja hyvin vaihtuva ilma, lisäksi korkea katto, upeat maisemat ja taustalla linnunlaulu. Oliko kallis? No ei tosiaankaan. Ja rauhassa sai treenata, eikä tarvinnut jonotella :) Sitäpaitsi sinne oli tosi lyhyt matka.

My gymPalautusjuoman valmistamista varten oli tarjolla tehosekoitin. Ei siis tarvnnut käyttää mitään klimppaavaa shakeria. Lisäksi oli laadukkaita raaka-aineita tehosekoittimeen laitettavaksi. Ja oikea lasi palkkarin nauttimista varten.

Lasin sai valita treenin teeman mukaisesti.

Heraproteiinia
Raakakaakaojauhetta
Kreatiinia
Siitepölyrakeita
Macajauhoa
MSM-jauhoa
Mantelimaitoa
Spirulinaa
Magnesiumoksidia
Steviaa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti