lauantai 14. toukokuuta 2011

Huono on hyvää. Paitsi suklaamansikkakakussa.

Kun kaikki menee hienosti, hyvät jutut latistuvat eivätkä enää tunnu yhtä merkityksellisiltä. Vähän kuten elokuvat ja tarinat, ne ovat kiinnostavia, koska niissä tapahtuu jotain ei-kivaa. Kertojakin lopettaa kertomisen kun päähenkilöt ”elivät onnellisina loppuun asti”. Ei onnellinen elämä innosta. Siksi juuri huonot päivät ovatkin arvokkaita. Ne potkivat meitä liikkeelle uusiin suuntiin. Ja ajattele kuinka antelias elämä on: ikäviä asioita ei tosiaankaan tarvitse itse ryhtyä järjestämään, ne me saamme aivan ilmaiseksi ja riittävästi! ;)

Tänään minulla oli joutoaikaa kun Aurelia nukkui ja muu perhe oli uimahallissa. Istahdin ja mietin: nyt olisi aikaa elämästä nauttimiseen, mutta mitä se oikein olisi? Ainakaan edessä oleva kahvikupponen ei riittänyt vastaukseksi. Mietin, että aika moni ihminen hakee elämästä nauttimista kaikenlaisesta toissijaisesta kuten juuri kahvittelusta mutta myös shoppailusta, juhlimisesta, syömisestä, nettisurffailusta, telkkarin töllötyksestä... Mutta mitkä ovat ne asiat, joista OIKEASTI nautin?

Muiden kanssa touhuaminen, oleilu, syvällinen keskustelu ja nauraminen.
Hauskojen juttujen kertominen ja kuuntelu.
Luonnossa kulkeminen.
Niityllä, rantakalliolla tai lämpimällä hiekalla makaaminen.
Raikas ja kevyesti hengitettävä ilma, varsinkin merellä.
Itsensä ylittäminen ja flow (usein soittaessa ja urheillessa).
Itsensä terveeksi kokeminen.
Itsensä tarpeelliseksi kokeminen.

Tuosta nousee esiin kaksi teemaa: yhteys muihin ja yhteys itseen. Molempien kohdalla tarvitaan erilaista otetta kuin telkkarituijotuksessa ja kahvittelussa: täytyy olla aloitteellinen ja laittaa itsensä likoon. Ehkä tämän takia tuntuu niin paljon helpommalta vain näpsäyttää kone auki: ei tarvitse miettiä niin paljon. Näistä mikään ei  myöskään oikeastaan toteudu noiden mainitsemieni toissijaisten juttujen kautta. Mahdollisesti kahvikupposen äärellä syntyy henkeviä keskusteluja, mutta silloinkin pääpointti on seura eikä se kuppi. Ja vielä sellainen huomio, että nuo toissijaiset tavat "nauttia" elämästä perustuvat kulutukseen ja rahankäyttöön, kun taas nuo oikeat ovat kaikille ilmaisia!

Tänään oli jälleen Aureliashow kun isoveljet olivat menossa uimahalliin ja uimalasit lojuivat ympäriinsä :)


Tein huomista perhejuhlaa varten terveyshihhulikakun. Tässä ohje :) Jos innostuu modaamaan, niin tästä saisi varmaan raw food -kakun myös, sillä uunia ei tarvita. Ainoo ratkaistava olisi tuo liivate, se kun ei toimi ellei sitä kuumenna. Mutta karppia tämä ehdottomasti on!

Suklaamansikkakakku

Pohja:
100g Tummaa (Pirkka luomu-)suklaata
50g Raakakaakaovoita
2rkl kookosöljyä
3rkl raakakaakaojauhetta
2rkl tavallista kaakaojauhetta
4 liivatelehteä
4,5dl kuohukermaa+vaniljaa+steviaa

Laita liivatteet lillumaan veteen.

Sulata suklaa, kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Kun ovat sulaneet, lisää kaakaojauheet ja sekoita.


Kaada 4dl kermaa kulhoon, lisää vanilja ja stevia ja vatkaa vaahdoksi.

Keitä tilkkanen vettä. Purista liivatteet, kaada liotusvesi pois ja laita liivatteet takaisin kippoon. Kaada tilkkanen kuumaa vettä ja sekoita.

Kaada liivatevesi suklaasulaan ja sekoita. Lisää sulaan vielä ½dl kermaa, niin tulee notkeampaa. Lopuksi kaada suklaamössö kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jauhota irtopohjavuoka kookosöljyllä ja mantelijauholla. En tiedä onko tarpeellista, tein varmuuden vuoksi :)

Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.


Täyte:
Reilusti tuoreita tai pakastemansikoita
6 liivatelehteä
2dl punaista tuoremehua, esim gefilus

Perkaa mansikat tai anna pakastemansikoiden sulaa osittain. Laita liivatteet veteen likomaan.
Ota kakkuvuoka jääkaapista ja lado pohjan päälle reilusti mansikoita. Laita hetkeksi pakastimeen (pian lisättävä liivatejuttu kovettuu nopeammin).

Kiehauta pieni tilkka vettä. Purista liivatteet, kaada liotusvesi pois ja laita liivatteet kippoon. Kaada tilkka kuumaa vettä joukkoon ja sekoita. Sekoita mehu ja liivatevesi ja kaada seos sitten rauhallisesti kakkuvuokaan mansikoiden päälle. Laita jääkaappiin yöksi.

Aamulla irroita vuoan reunus varovaisesti ja nosta se pois. Koristele senhetkisen fiiliksen mukaan. Itse ehkä laitan kermavaahtoa ja rusinoita :)

Meinasi melkein unohtua... Punttisalilla töllöttelin (5min) ostoskanavaa kun poljin laitetta. Kylläpäs oli kaikkea elämää suurempaa myynnissä... Minä voisin ostaa itselleni VAIMO®-nimisen tiskauslaitteen. Katso vaikka itse:

Painat vain nappia ja....
Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti